Samsung Birdie Run
Kuvagalleria
Erofejeff ja Mikkola Alastaron parhaat
Naisten kisassa pelattiin peräti kuusi uusintareikää.
Voittajapotretissa tällä kertaa poseeramassa Hannele Mikkola ja Peter Erofejeff. Kuva Juha Hakulinen.
Voittajapotretissa tällä kertaa poseeramassa Hannele Mikkola ja Peter Erofejeff. Kuva Juha Hakulinen.

Kokenut Peter Erofejeff (-2) sivusi päätöspäivänä Alastaro Golfin kenttäennätystä (68 lyöntiä), ja pelasi yhden lyönnin voittoon Audi Finnish PGA Golf Tourin (Finnish Tour) kauden toisessa osakilpailussa. Naisten kilpailu ratkesi vasta kuudennella uusintareiällä Hannele Mikkolan eduksi. 

Lyönnin päässä kärjestä viimeiselle kierrokselle lähtenyt Erofejeff teki sunnuntaina peräti seitsemän birdieä. Voiton ratkaissut birdie syntyi päätösreiällä, jossa Erofejeffillä oli hyvä mahdollisuus myös eagleen, mutta putti lipsahti niukasti ohi. Erofejeffin kanssa voitosta tiukimmin taistellut Santeri Lehesmaa (-1) löi päätösreiän toisen lyöntinsä veteen, ja joutui lopulta tyytymään par-tulokseen. Birdie olisi vienyt uusintaan Erofejeffin kanssa.

Peter Erofejeff sivusi päätöspäivänä Alastaron kenttäennätystä (68). Kuva Juha Hakulinen.
Peter Erofejeff sivusi päätöspäivänä Alastaron kenttäennätystä (68). Kuva Juha Hakulinen.
 

Espoon Ringside Golfia edustava Erofejeff oli voiton jälkeen puheliaalla tuulella, ja ensimmäiset kehut hän suuntasi Alastaron kentälle. 

”Jos Suomessa olisi enemmän Alastaron tyyppisiä kenttiä, suomalainen golf menisi paljon eteenpäin. Aivan superkenttä. Pitää lyödä tietyn tyyppisiä lyöntejä, ja olla koko ajan hereillä. Mikään ei tule ilmaiseksi. Tämä on se, mikä kehittää pelaajia. Aivan älyttömän nautinnollista pelata!” voittaja hehkutti. 

Kierrostulokset 76–70–68 pelannut Erofejeff oli omaan peliinsä pääsääntöisesti tyytyväinen. 

”Kokonaispelaaminen on ollut varsin hyvää. Pari ensimmäistä päivää oli tiiltä lyödessä vähän sellainen käsijarru päällä, mutta tänään oli selkeästi parempaa, ja se avasi sitten paikkoja. Tietenkin siellä tuli välillä vinojakin lyöntejä, mutta paikkasin niitä hyvin. Ja keskittyminen pysyi hyvin kasassa”, Erofejeff sanoi. 

Toiseksi sijoittunut Tapiola Golfin Lehesmaa ei jäänyt liikaa harmittelemaan toiselle sijalle jäämistään, vaan osasi ottaa asiasta positiiviset jutut esille. 

”Oli siistiä pelata voitosta. Tuota varten sitä treenaa. Peli pysyi hyvänä, oli sellainen sopiva jännitys, ja se piti tarkkana. Löin koko ajan vähintäänkin sinne päin. En minä nyt hirveän pettynyt voi olla, ei sinne hirveästi jäänyt kentälle. Tiukka vääntö oli, ja tästä on hyvä jatkaa”, seuraavaksi Viron avoimiin mestaruuskilpailuihin suuntaavaa Lehesmaa sanoi. 

Kilpailun kolmatta sijaa jakoivat Peuramaa Golfin Niclas Hellberg ja Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen (+2). Viidenneksi nousi Tarinagolfin Lauri Ruuska (+3).

Hannele Mikkola venyi 5. uusintareiällä hienoon pariin bunkkerin kautta. Kuva Juha Hakulinen.
Hannele Mikkola venyi 5. uusintareiällä hienoon pariin bunkkerin kautta. Kuva Juha Hakulinen.
 

Naisten kilpailussa voittajaa jouduttiin hakemaan todella pitkän kaavan kautta. 72 reiän jälkeen tasatilanteessa (+8) olleet Archipelagia Golfin Ellinoora Moisio ja Sarfvik Golfklubin Hannele Mikkola pelasivat peräti kuusi uusintareikää, ennen kuin Mikkola kruunattiin voittajaksi. 

Pitkän urakan jälkeen voitto maistui Mikkolalle tavallista makeammalta. 

”Loppu hyvin, kaikki hyvin!” Mikkola hihkui. 

”Aikamoista vääntöä oli. Pelasin etuysin todella hyvin, mutta takaysillä oli vähän vaikeampaa. Kävi vähän huono tuuri muutaman kerran, ja tuli oltua metsän puolella ja bunkkerissa. Tiesin, että Elli pelaa todella tasaisesti, ja yritin tehdä birdieä, mutta lopulta se ratkesi sitten tuohon pariin”, Mikkola kertoi. 

”Kokonaisuus oli tasainen. Joka päivä olisin voinut pelata paremmin. Odotan edelleen sitä, että saisin itsestäni kaiken irti. Mutta pitää olla tyytyväinen, että sain tasaisesti pelattua koko kisan, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Lehesmaan tavoin Viron avoimiin suuntaava Mikkola sanoi. 

Naisten kilpailun kolmanneksi sijoittui Rauma Golfin Ella Salminen (+11). Kanavagolfin Anna Backman (+13) oli neljäs ja Harjattulan Katri Bakker (+14) viides. 

Finnish Tour jatkuu kolmen viikon päästä, jolloin on vuorossa Peuramaan osakilpailu.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Markus Ervasti
p. +358 40 588 8522
markus.ervasti@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi