Samsung Birdie Run
Kuvagalleria
Finaalikilpailussa isot panokset
Peter Erofejeff lähtee Vuosaareen voitto mielessään.
Peter Erofejeff lähtee Vuosaareen voitto mielessään.

Audi Finnish Tour -kauden viimeinen kilpailu pelataan tällä viikolla Vuosaari Golfissa, Helsingissä. Torstaina käynnistyvässä kilpailussa on paljon panosta, sillä niin miesten kuin naisten sarjan kokonaisvoittoon on mahdollisuus vielä monella pelaajalla.  

Vuosaaren kilpailun ennakkoasetelma miesten puolella on selvä: kokonaiskilpailua johtava Tuomas Salminen on se, jonka päänahkaa lähdetään jahtaamaan. Rankingissa toisena oleva Kim Koivu valmistautuu Meksikon MM-kilpailuihin, mutta rankingin kolmonen, Peter Erofejeff lähtee ajamaan kiivaasti takaa Salmisen 99 pisteen etumatkaa kiinni. Voitosta saa 200 pistettä, joten kaikki on vielä mahdollista. 

”Kyllä minulla on tiedossa, että olen pisteissä sen verran lähellä, että voin saavuttaa Tuomaksen. Selkeä tavoite on voittaa kilpailu”, Erofejeff linjaa. 

Vuosaaren kenttä osoittaa luonteensa, jos sääolot muuttuvat haasteellisemmiksi. Sen Erofejeffkin tiedostaa. 

”Jos on tyyni keli, kenttä on melko helppo. Mutta jos tuuli yltyy, niin kuin on ennustettu, silloin pitää olla maltillinen pelisuunnitelma. Kenellä on malttia, se on varmasti kärki haminoissa ja vahvoilla. Ja greenit olivat tänään todella kovat, joten siellä erotellaan jyvät akanoista”, Erofejeff sanoo. 

Kokonaiskilpailun voittoon on mahdollisuus myös vielä myös Peter Puhakalla, Joonas Granbergilla ja Tuomas Nukarilla.  

Naisten rankingia johtavan Tiia Koiviston (166,17 pistettä) lähimmät uhkaajat ovat Jenna Mäihäniemi (165,00) ja Ella Salminen (142,50). Naisissa kilpailun voittaja saa 50 pistettä, toinen 35 ja kolmas 22,5 pistettä. 

Kilpailu käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kauden päätöskilpailua.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi