Samsung Birdie Run
Kuvagalleria
Tuomas Salminen tykitti huippukierroksen Vuosaaressa
Tuomas Salminen Vuosaaren urbaaneissa golfmaisemissa.
Tuomas Salminen Vuosaaren urbaaneissa golfmaisemissa.

Audi Finnish Tourin finaalikilpailun ensimmäisenä päivänä pelattiin finaalin arvoon sopivaa peliä. Tuomas Salmisen johtotulos on seitsemän alle parin (65), Matti Meriläinen ja Kalle Samooja säestävät kahden lyönnin päässä. Naisten kilpailu alkoi Hannele Mikkolan (72) komennossa. 

Kokonaiskilpailun kärkipaikalta Vuosaaren kilpailuun startannut Tuomas Salminen osoitti torstaina, ettei hän lähtenyt varmistelemaan kärkitilaansa. 65 lyönnin huippukierros takasi johtotilan avauspäivän päätteeksi. 

”Kentällä tapahtui suurimmaksi osaksi hyviä asioita. Löysin eilen putin alkuasentoon pari juttua, ja tänään putti upposi ihan kivasti”, seitsemän birdieä kierroksellaan upottanut Salminen kertoi. 

Vuosaaressa on vuosien saatossa pelattu kovia tuloksia, muun muassa Mikael Salmisen huima 60 lyönnin kierros. Tuomas Salmiselle Vuosaari on myös aina sopinut. 

”Melkeinpä kaikki väylät osuvat hyvin silmään, eikä ahdista missään kohtaa. Viheriöillä ei ole kovin paljon muotoja, ja kun ne ovat vielä todella hienossa kunnossa, kovat tulokset ovat tehtävissä”, Salminen luonnehti.

Kalle Samooja ja caddie Kristian Vihanto muodostivat torstaina toimivan tiimin.
Kalle Samooja ja caddie Kristian Vihanto muodostivat torstaina toimivan tiimin.

Salmisen kannoilla Kalle Samooja ja Matti Meriläinen kiersivät kierroksensa 67 lyönnillä. Molemmat pelurit olivat todella mielissään siitä, missä kunnossa Vuosaaren kenttä oli. 

”Kovat ja rullaavat väylät toivat peliin kunnon links-tunnelmaa. Jos löi raffista, pallon joutui tiputtamaan 20 metriä ennen greeniä, että sen sai pysähtymään. Joutui kaivamaan ihan uudenlaisia lyöntejä, mitä Suomessa ei juuri tarvitse käyttää”, Samooja luonnehti. 

”Tämä on hauskaa, kun täällä joutuu miettimään peliä ihan toisella tavalla. Tämä on nyt lähimpänä aitoa links-golfia, mitä tämä kenttä on koskaan ollut. Nyt on kivikovat väylät, ja tuuheaa ruohoa on siellä, missä sitä pitääkin. Kentänhoito on onnistunut täydellisesti”, Meriläinen puolestaan kehui. 

Hannele Mikkola teki kierroksellaan 16 paria, yhden birdien ja yhden bogeyn.
Hannele Mikkola teki kierroksellaan 16 paria, yhden birdien ja yhden bogeyn.

Naisten kilpailussa Sarfvikin Hannele Mikkola oli ainoa, joka pystyi pelaamaan Vuosaaren kentän par-tahdissa. Mikkolalla (72) on kolmen lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Ella Salmiseen ja Tiia Koivistoon (75). Mikkolan kierroksen kivijalka oli vahva lähipeli. 

”Tänään oli ihan hirveää lyömistä, mutta hyvillä puteilla pelastin tämän kierroksen. Tein myös todella monta up & downia”, Mikkola sanoi. 

Mikkola muistutti, että Vuosaaren kenttä antaa naisille kovan haasteen, etenkin pituutensa puolesta. 

”Tämä on naisille todella pitkä kenttä, eikä wedgellä pääse juurikaan lähestymään. Enneminkin saa olla pitkää rautaa koko ajan kädessä. Todella haastava kenttä”, Mikkola kuvaili.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi