Samsung Birdie Run
Kuvagalleria
Tiukka päätöspäivä tulossa
Kalle Samooja on kärjessä ennen lauantaita.
Kalle Samooja on kärjessä ennen lauantaita.

Audi Finnish Tourin finaalista on muodostumassa todellinen jännitysnäytelmä. Päätöskierrokselle lähdetään tilanteesta, jossa peräti seitsemän pelaajaa on kahden lyönnin sisällä. Kärkitilaa jakavat Peter Puhakka ja Kalle Samooja tuloksessa -6. Naisten kilpailussa Anna Kuitunen on neljän lyönnin johdossa. 

Kalle Samoojan rutiinitaso on tällä hetkellä sen verran korkealla, että hän on aina Finnish Tourilla pelatessaan kärkitaistelussa – niin tälläkin kertaa. Aura Golfia edustavan Samoojan perjantainen 71 lyönnin kierros ei ollut mitään ilotulitusta, vaan enemmänkin rutiinisuoritus. 

”Peli tuntuu ihan hyvältä, ei tässä mitään hätää ole. Tänään tein muutaman virheen, joista tuli kirjautettua pari bogia. Ja kaikki pidemmät putit jäivät lyhyeksi, en saanut niitä millään perille asti. Ne birdiet, jotka sain tehtyä, niin niistä kuuluikin se tehdä. Ei mitään sellaisia bonuksia tullut yhtään”, Samooja kertoi. 

”Tuuli ja hiukan eilistä vaikeammat lipunpaikat tekivät kentästä melko haastavan. Mutta kenttä pelaa tällä hetkellä todella hyvänä, siellä on erittäin kiva huiskia menemään.” 

Samoojan kanssa samassa tuloksessa oleva Peter Puhakka oli myös tyytyväinen päiväänsä. 

”Tänään oli superhyvää tuloksen tekemistä. Sain kierrokselle hyvän startin, kun tein ykköselle eaglen ja kolmoselle birdien. Sen jälkeen oli helppo painaa. Huomenna jatketaan samalla mentaliteetilla. Tosin peli on ollut viulunkielellä koko ajan, mutta toivotaan, että se kestää”, Golf Talman Puhakka purki ajatuksiaan. 

Kilpailun jaetulla kolmannella sijalla on tungosta. Yhteistuloksessa -5 ovat Aleksi Myllymäki, Olli Järvi, Miki Kuronen, Matti Meriläinen ja Tuomas Salminen.

Kurosen peliesitykset kahden ensimmäisen päivän osalta ovat olleet varsin positiivisia, etenkin pidemmillä väylillä. 

”Olen pelannut tässä kilpailussa kahdeksan parvitosta yhteensä kahdeksan alle parin. Ne pitää käyttää hyväkseen, kun ne pääsee kahdella päälle. Huomenna pitää saada tehtyä tulosta myös parkolmosilla, ettei ainakaan bogeja tee”, Kuronen sanoi. 

Anna Kuitunen otti ohjat naisten kisassa.
Anna Kuitunen otti ohjat naisten kisassa.

Naisten kilpailussa kärkitila vaihtui toisen päivän aikana useaan otteeseen. Golf Talman Anna Kuitunen (+3) pelasi perjantaina tuloksen 71, jonka turvin hän johtaa yhteiskilpailua neljän lyönnin erolla. Toista sijaa on jakamassa kolme pelaajaa: Isabella Sahlberg, Tiia Koivisto ja Hannele Mikkola. 

Kuitunen oli kierroksen jälkeen mielissään omasta suorituksestaan. 

”Rautalyönnit löytyivät tänään, ja birdiepaikkoja oli todella paljon. Oli kiva päivä kentällä”, Kuitunen iloitsi. 

Koko kauden käynnissä olleen Samsung Birdie Runin johtotilaa ennen päätöskierrosta pitää hallussaan Peter Erofejeff. Hänellä on 74 pistettä. Lähin uhkaaja on Kristian Kulokorpi, joka on viiden pisteen päässä.

Kulokorvella on lauantaina vain voitettavaa. ”Huomenna lähdetään tekemään pelkkiä birdiejä! Aika sama, mitä sinne väliin tulee, kunhan tulee paljon birdiejä”, pelinsä kanssa Vuosaaressa tuskaillut Kulokorpi suunnitteli.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi