Samsung Birdie Run
Kuvagalleria
Samoojan ja Kuitusen juhlat Vuosaaressa - Salminen ja Koivisto kauden parhaat
Kalle Samooja oli vastustajille liian kova pala. Taustalla Peter Puhakka.
Kalle Samooja oli vastustajille liian kova pala. Taustalla Peter Puhakka.

Audi Finnish Tourin finaalikilpailun voittajiksi pelasivat Aura Golfin Kalle Samooja ja Golf Talman Anna Kuitunen. Tuomas Salminen ja Tiia Koivisto puolestaan juhlivat kokonaiskilpailun voittoa. 

Kalle Samoojan (67-71-64, -14) kaksi visiittiä Audi Finnish Tourille ovat tuottaneet kaksi voittoa. Vuosaaren finaalikilpailun viimeisen kierroksen birdiellä aloittanut Samooja ratkaisi kilpailun itselleen väylillä 9 ja 10, joille hän teki komeat eaglet. 

”Ysillä rakensin tilanteen todella hyvin, ja eagleputti oli noin kolmemetrinen. Kympillä laitoin sitten sellaisen 20-metrisen putin sisään. Se oli kyllä melkoinen bonus”, kahdeksan alle parin viimeisen kierroksen pelannut Samooja kertoi. 

Tämän kauden voittoihin päättyneiden Audi Finnish Tour -vierailujen jälkeen Samoojalla on perspektiiviä arvioida kiertueen tasoa. 

”Näissä kilpailuissa on aina hyvä fiilis. Ei se tietenkään itsestäänselvyys ole, että voittaa, kun tänne tulee. Niin kuin Mappe (Kiertuejohtaja Markus Ervasti) sanoi, taso on mennyt eteenpäin. Ja se taso on hyvä, varsinkin kärjen osalta”, seuraavaksi Kazakstanin Challenge Tour -kilpailuun suuntaava Samooja sanoi. 

Samoojan voitto ei ollut kahden peräkkäisen eaglen jälkeen enää missään vaiheessa uhattuna. Toiseksi sijoittunut Matti Meriläinen (-9) jäi Samoojasta lopulta viiden lyönnin päähän. Riku Mattila ja Ossi Mikkola jakoivat kolmannen tilan tuloksella -6. 

Anna Kuitunen otti komean voiton Vuosaaressa.
Anna Kuitunen otti komean voiton Vuosaaressa.

Naisten finaalikilpailun voittoon pelasi Anna Kuitunen (76-7175, +6). Uransa ensimmäisen Audi Finnish Tour -voiton napannut Kuitunen oli pelkkää hymyä palkintojenjaossa. 

”Tuntuu todella hyvältä. On ollut sen verran vaikea kausi. Puttaaminen on ollut aivan hirveää koko kauden. Mutta olemme tehneet valmentajani Joonas Paanasen kanssa paljon töitä niin pelin kuin henkistenkin asioiden parissa. Nyt oli sitten kiva lopettaa kausi onnistumiseen”, voittopuheessaan valmentajaansa, caddiena toiminutta äitiään ja pelikavereitaan kiittänyt Kuitunen sanoi. 

Molekyylibiologiaa opiskelevan Kuitusen kotimaan kausi on tällä erää ohi, mutta talvella saattaa olla ohjelmassa ulkomaankisoja, jos opiskelut antavat myöden. 

Naisten kilpailun voittotaistelu oli paljon miesten kilpailua tiiviimpi, eikä Kuitusen voitto tullut kuin kahden lyönnin erolla Hannele Mikkolaan (+8). Kyseessä oli jo kauden neljäs kakkostila Mikkolalle. Voitot jäivät kuitenkin vielä odottamaan itseään. Vuosaaren Isabella Sahlberg (+11) oli kotikentällään kolmas. 

Tuomas Salminen ja Audi TT.
Tuomas Salminen ja Audi TT.

Kokonaiskilpailun kärjestä päätöskilpailuun lähteneet Tuomas Salminen ja Tiia Koivisto onnistuivat pitämään haastajat takanaan myös päätöspäivän paineessa. Palkinnoksi upeasti sujuneesta kaudesta Salminen ja Koivisto saavat kiertueen pääsponsorilta, Audilta, autot kuukaudeksi käyttöönsä. Palkinnot tulevat kuulemma tarpeeseen. 

”Onhan se hienoa päästä ajamaan kunnon autolla, kun tuota omaa Nissania on saanut viime aikoina käyttää korjaamolla vähän väliä”, Salminen naurahti.  

”Oma auto ei niin kovin sporttinen, niin on kiva saada tuollainen kunnon peli alle”, Koivisto komppasi. 

Myös viime vuonna Audi Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittaneen Salmisen menestysresepti tänä vuonna oli tasaisuus. 

”Kyllä tämä kokonaisvoitto osoittaa, että on pystynyt olemaan tasainen koko kauden ajan. Vähän se totta kai jäi kaivelemaan, kun ei yhtäkään voittoa tullut. Siinä mielessä ei ollut ihan nappikausi”, Salminen pohti. 

”Seuraavaksi ovat edessä Nordic Liigan karsinnat. Maanantaina pelataan esikarsinta Kullo Golfissa, toivottavasti sieltä pääsee sitten finaalikarsintaan, joka pelataan lokakuun puolivälissä Tanskassa. Kyllä tavoitteena on, että pelaan ensi vuonna täyden kauden Nordic Liigassa”, Salminen kertoi suunnitelmistaan. 

Salmisen perässä kokonaiskilpailussa olivat Kim Koivu, Peter Erofejeff, Peter Puhakka ja Joonas Granberg. 

Tiia Koivistolla oli hymy herkässä kokonaisvoiton jälkeen.
Tiia Koivistolla oli hymy herkässä kokonaisvoiton jälkeen.

Koivistolle kokonaiskilpailun voiton kannalta tärkein kilpailu oli reikäpelin SM-kilpailu, jonka hän voitti. Sen lisäksi hän sijoittui kuusi kertaa kärkiviisikkoon. 

”Taisin olla viime kauden rankingissa kahdestoista. Siitä on menty hurjasti eteenpäin. Iso kiitos tästä menestyksestä menee valmentajalleni Tommi Hentulle. Olemme tehneet ison työn talven ja kesän aikana. Ja kun on tällä kaudella päässyt pelaamaan näissä viimeisissä ryhmissä, on myös tottunut pelaamaan paremmin paineen alla. Eli kyllä tämä hyvältä tuntuu!” Koivisto sanoi. 

Naisten kokonaiskilpailussa Jenna Mäihäniemi oli toinen, Ella Salminen kolmas, Hannele Mikkola neljäs ja Emilia Tukiainen viides. 

Audi Finnish Tourilla pelataan ensi viikolla vielä karsinnat tulevaa kautta varten, ja sen jälkeen kausi on paketissa. Audi Finnish Tour haluaa kiittää kuluneesta kaudesta pelaajia ja kaikki yhteistyökumppaneita.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi