Samsung Birdie Run
Kuvagalleria
Ruuska palasi voittojen tielle, Backman ylivoimaiseen voittoon naisten puolella
Heikko viime kausi sisuunnutti Ruuskan.
Viikonlopun voittajat, Lauri Ruuska ja Anna Backman.
Viikonlopun voittajat, Lauri Ruuska ja Anna Backman.

Kauden ensimmäinen Audi PGA Finnish Golf Tourin osakilpailu Nordcenter Golf & Country Clubilla päättyi Lauri Ruuskan ja Anna Backmanin voittoihin. Ruuskan kierrostulokset olivat 69–70–72, Backmanilla 75–70–71. 

Tarinagolfia edustavan Ruuskan (-5) voitto tuli kolmen lyönnin marginaalilla Alastaro Golfin Jaakko Mäkitaloon (-2). Kolmanneksi sijoittui kilpailun paras amatööri, Nevas Golfia edustava Matias Honkala (-1). Kilpailun neljänneksi kiri päätöspäivän parhaan kierrostuloksen (68) pelannut Espoon Ringside Golfin Peter Erofejeff (par). Gumbölen Kalle Sneck jakoi Erofejeffin kanssa neljännen sijan. 

Ruuska oli kilpailun jälkeen todella helpottuneella tuulella. Paluu voittojen tielle maistui hyvältä. 

”Vihdoinkin! On pitkä aika siitä, kun on edellisen kerran päässyt pelaamaan voitosta. Omasta mielestäni hallitsin homman kuitenkin hyvin, vaikka siellä olikin välillä vaikeaa. Varsinkin loppuun olen tyytyväinen, kun sain tehtyä siihen kaksi hyvää paria”, Ruuska analysoi peliään.

”Suurin taistelu kentällä oli ehdottomasti itseäni vastaan. Tuollaisen viime kauden jälkeen oli hienoa näyttää itselleen, että pystyy pelaamaan tuollaista peliä ja voittamaan. Tämä oli kovan työn tulos!” 

Ruuska teki päätösväylälle tyylikkään parin.
Ruuska teki päätösväylälle tyylikkään parin.

Palkintojenjaossa 2650 euron voittoshekin vastaanottanut Ruuska jakoi kiitoksia moneen suuntaan, mutta isoimmat kiitokset hän osoitti uudelle valmentajalleen David Da Silvalle ja Season Golf Academyn harjoituskavereilleen. 

Toiseksi sijoittunut Mäkitalo harmitteli, kun ei pystynyt antamaan Ruuskalle tiukempaa vastusta loppureikien aikana. 

”Täytyy sanoa, että olen vähän pettynyt. Olisi pitänyt pystyä antamaan Laurille enemmän painetta. Päästin pojan vähän liian helpolla. Tein kaksi tyhmää bogeya loppuun, ja siihen 17. reiän bogeyyn se lopulta ratkesi”, Mäkitalo myönsi. 

”Kannatti kyllä tulla pelaamaan tänne. On se mikä kilpailu tahansa, niin siellä kärkitiloista pelaaminen on aina erilaista kuin pelkkä harjoituskierroksen pelaaminen”, päätyönään Challenge Tourilla pelaava Mäkitalo jatkoi. 

Miesten kilpailussa nähtiin myös hole in one. Helsingin Golfklubin konkari Tuomas Tuovinen onnistui reiällä 16 lyömään pallonsa ensimmäisellä lyönnillä reikään. 

Anna Backman otti ylivoimaisen voiton.
Anna Backman otti ylivoimaisen voiton.

Naisten kilpailussa yksi oli ylitse muiden. Anna Backmanin (par) voittoa ei pystynyt kukaan uhkaamaan, vaan hän purjehti ylivoimaiseen 14 lyönnin voittoon. Nokia River Golfin Emmi Jalkanen (+14) oli toinen, kolmannen sijan jakoivat Sarfvik Golfklubin Hannele Mikkola ja Aura Golfin Daniella Barrett (+15). 

Backmanin menestysresepti Nordcenterissä oli vahva lyöntipeli. 

”Löin todella hyvin koko päivän. Jos olisin putannut vähän paremmin, tulos olisi ollut vieläkin parempi. Peli oli aika samanlaista kuin eilen”, Backman sanoi. 

Nordcenterin Freamia pidetään yhtenä parhaista kilpailukentistä Suomessa. Backman oli samaa mieltä. 

”Tämä on minun mielestä todella hyvä kisakenttä. Täällä on sopivasti noita lyhyempiä väyliä, joissa pääsee yrittämään birdiejä, mutta myös sitten pidempiä väyliä, joissa pitää olla tarkkana”, Backman kehui. 

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu kahden viikon kuluttua Alastaro Golfissa. Ruuska ja Backman vahvistivat olevansa siellä myös mukana.


FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi