Kuvagalleria
Naisammattilaiset mukana Finnish Tourin kilpailussa Luukissa
Mikael Salmisella mahdollisuus siirtyä rankingjohtoon.
Oona Vartiainen pääsee testaamaan tasoaan miehiä vastaan Luukin FT-kilpailussa. Kuva Juha Hakulinen.
Oona Vartiainen pääsee testaamaan tasoaan miehiä vastaan Luukin FT-kilpailussa. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käynnistyy torstaina Suur-Helsingin Golfissa. Kilpailu pelataan SHG:n Luukin kentällä, jonka avaamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Kilpailussa on mukana 106 pelaajaa, ja mukana on myös kuusi naisammattilaista, jotka pelaavat miesten kanssa samassa sarjassa, tosin omilta tiipaikoiltaan. Kilpailun palkintopotissa on 10 000 euroa. 

Oona Vartiainen on yksi kuudesta mukana olevasta naisammattilaisesta. Hänen kilpailukalenteriinsa Luukin kilpailu osuu täydellisesti, sillä naisten Euroopan-kiertueen kalenterissa ei ole tällä viikolla kilpailua. 

”Tämä sopii todella hyvin minulle. Pelasin viime viikolla Pickalassa naisammattilaisten kilpailun, ja nyt pääsen pelaamaan toisen kilpailun perään Suomessa, niin tämähän on todella hienoa. Tämän viikon jälkeen on sitten taas yksi treeniviikko, jonka jälkeen pelaan LET:n kisan Espanjassa”, Kankaisten Golfia edustava Vartiainen kertoo. 

Luukissa pelattava kilpailu on Vartiaiselle mielenkiintoinen haaste. Hän ei ole aiemmin pelannut Luukissa, mutta se ei muuta hänen valmistautumistaan kilpailuun. 

”Ennakkoluulottomalla asenteella lähden pelaamaan. Tosin en oikein tiedä, mitä odottaa. Kenttä on uusi, enkä tiedä, millaiseksi kenttä naisille tehdään. Mutta positiiviset tunnelmat tässä on ennen kilpailua.” 

Ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun kärjessä on Tarinagolfin Lauri Ruuska. Toisena pisteissä oleva Mikael Salminen on Suur-Helsingin Golfin kasvatteja, joten hänellä on loistavat mahdollisuudet kuroa Ruuskan rankingjohtoa kiinni tutulla kentällä. Ruuska ei ole Luukissa mukana, vaan hän osallistuu samaan aikaan Tanskassa pelattavaan Nordic Liigan kilpailuun. 

Kilpailu käynnistyy Luukissa torstaina kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi