Kuvagalleria
Juhana Kukkonen ja Ella Salminen parhaassa lyönnissä Luukilla
Naisammattilaisista Tiia Koivisto aloitti kilpailun kaikista parhaiten.
Iltapäivällä alkanut sade ei hidastanut Juhana Kukkosta. Kuva Juha Hakulinen.
Iltapäivällä alkanut sade ei hidastanut Juhana Kukkosta. Kuva Juha Hakulinen.

Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen ja Rauma Golfin Ella Salminen pitävät avauspäivän jälkeistä kärkipaikkaa Suur-Helsingin Golfin Luukin kentällä pelattavassa Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa.  

Tuloksen -5 pelanneen Kukkosen ero toista sijaa jakaviin Henri Pyykölään, Riku Mattilaan, Atte Länsiluotoon ja Mika Mörskyyn on yksi lyönti. Tasaisen kierroksen onnistujiin voidaan ehdottomasti laskea myös nelikko Eetu Isometsä, Peter Erofejeff, Alex Hietala ja Ossi Mikkola. He pelasivat tuloksen 67 (-3). 

Kukkonen oli omaan esitykseensä todella tyytyväinen. Viimeisen putin upottua käsi painui nyrkkiin tuuletuksen merkiksi. 

”Tosi hyvin meni. Aika virheetöntä peliä. Hyvää lyömistä ja hyvää puttaamista. Täällä se bogey tulee todella helposti, kun on niin pienet greenit. Tein tänään vain yhden bogeyn”, bogeyn lisäksi kuusi birdieä upottanut Kukkonen kertoi. 

Luukin kilpailussa miesten kanssa samassa sarjassa pelaa myös kourallinen naisammattilaisia. Heistä parhaiten avauspäivänä pelasi Hirvihaara Golfin Tiia Koivisto, joka kiersi Luukin kaksi alle parin. Myös Sanna Nuutinen (-1) ja Krista Bakker (par) voivat olla tyytyväisiä esityksiinsä. 

Pääasiassa naisten Euroopan haastajakiertuetta kiertävä Koivisto nautti pelaamisesta miesten kanssa. 

”Oli kyllä kiva pelata. Päästiinhän me kuitenkin pelaamaan sinisiltä tiipaikoilta, ettei tarvinnut miesten kanssa pelata backtiiltä. Ja meillä oli hyvä ryhmä, oli hauskaa koko päivän!” Koivisto kehui pelikavereitaan Nikke Tyryä ja Mikael Mäkisaloa. 

”Oma pelini oli ihan hyvää. Aloitin kierrokseni kympiltä, ja tein neljä birdieä ensimmäisellä yhdeksällä reiällä. Löin myös yhden outin, ja siitä tuli sitten tupla korttiin. Omalla takaysilläni tein pelkkiä pareja”, Koivisto jatkoi.

Ella Salmisen lyönnit löysivät kohteensa torstain kierroksella. Kuva Juha Hakulinen.
Ella Salmisen lyönnit löysivät kohteensa torstain kierroksella. Kuva Juha Hakulinen.
 

Naisten sarjassa Rauma Golfin Ella Salminen oli ainoa pelaaja, jonka peliesitykset riittivät par-tuloksen alitukseen. Salmisen kierrostulos oli 69 (-1). Avauspäivän toiseksi parasta peliä esitti Nokia River Golfin Emmi Jalkanen, jonka tuloskorttiin piirrettiin luku 70 (par). Pickalan Ida Horttanainen (+2) on kolmantena. 

Salminen mietteet kierroksesta olivat vahvasti positiivisen puolella. 

”Oli ihan hyvä kierros. Paljon oli birdiepaikkoja, mutta kolme vaan tuli. Oli kuitenkin hauska pelata. Tämä on vähän erilainen kenttä, ja täällä on mahdollisuus pelata hyvin. Kenttä on lyhyempi kuin kauden muut FT-kentät”, Salminen kertoi kierroksensa jälkeen. 

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 8.00.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi