Kuvagalleria
Finaalikilpailussa ratkaistaan rankingvoitot ja Challenge Tour -kutsut
Vuosaaressa ovat mukana myös Suomen parhaat naisammattilaiset.
Peter Erofejeff on kokonaiskilpailun kolmantena ennen Vuosaaren finaalia. Kuva Juha Hakulinen.
Peter Erofejeff on kokonaiskilpailun kolmantena ennen Vuosaaren finaalia. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi on finaalikilpailua vaille valmis. Vuosaari Golfissa käytävä finaali on ohjelmassa tällä viikolla, pelipäivät ovat torstaista lauantaihin. Kilpailussa on viime viikon tapaan mukana myös naisammattilaisia, jotka kisaavat samassa sarjassa miesten kanssa. Naisamatöörit pelaavat omaa kilpailuaan. 

Finnish Tourin tämän kauden peleissä on ollut tavallista enemmän panosta, sillä kiertueen kolmelle parhaalle miespelaajalle on luvassa kahdeksan kutsua ensi kauden Challenge Tour -kilpailuihin. Kutsut on mahdollistanut Vierumäki, joka hallinnoi oman Challenge Tour -kilpailunsa kautta 50:tä villiä korttia CT-kilpailuihin. 

Miesten rankingtilanne ennen finaalia on kärjen osalta vielä hieman avoinna. Kiertueen pistetilastoa johtava Mikael Salminen (822,33 pistettä) ja toisena oleva Lauri Ruuska (740) ovat jo varmistaneet sijoituksensa kolmen parhaan joukossa, mutta kolmantena oleva Peter Erofejeff (544) joutuu vielä hieman jännittämään oman sijoituksensa puolesta, sillä neljäntenä listalla oleva Niclas Hellberg (384) voi vielä nousta haastamaan Erofejeffiä. Tämä tosin vaatisi Hellbergin voittoa, ja Erofejeff jäämistä top 10:n ulkopuolelle. Miesten kilpailussa voitosta saa 200 rankingpistettä.

Naisammattilaisten puolelta Vuosaaressa nähdään todella kovia pelaajia. Mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Noora Tamminen, Ursula Wikström ja Elina Nummenpää. Lisäksi ykköstiille astelevat jo viime viikon kilpailussa hyvin esiintyneet Krista Bakker ja Sanna Nuutinen. Näin kovat naispelaajat antavat varmasti tiukan vastuksen miehille Vuosaaren links-kentällä. 

Naisamatöörien puolella rankingin ykköstilaan on vielä mahdollisuudet useammalla pelaajalla. Rankingin kärkikaksikko Ellinoora Moisio (121 pistettä) ja Anna Backman (108) ei ole Vuosaaressa mukana, joten Moision rankingvoiton pahimpina uhkaajina ovat viime viikolla Suur-Helsingin osakilpailun voittanut Emmi Jalkanen ((104,5) ja kokonaiskilpailun neljäntenä oleva Emilia Tukiainen (83). Myös Daniella Barrettilla (80) on vielä mahdollisuudet nousta kauden kuningattareksi, kun naisten osakilpailuissa voitosta saa 60 rankingpistettä.

Taistelu kiertueen voitosta käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi