Kuvagalleria
Ursula Wikström ensimmäisen päivän paras Vuosaaressa
Ursula Wikströmin takaysi oli huikea: 29 lyöntiä.
Ursula Wikströmin takaysi oli huikea: 29 lyöntiä.
Vuosaari Golfissa pelattava Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailu alkoi Ursula Wikströmin komennossa. Tuloksen 65 (-7) pelannut Wikström ja muut naisammattilaiset kisaavat miesten kanssa samassa sarjassa, ja Wikströmin takana lähimpänä ovat tuloksen 67 pelanneet Tuomas Salminen ja Jani Perttilä.

Naisamatöörien sarjassa Ahvenanmaan Emma Lindman (73) oli vahvimmalla pelipäällä. 

Wikström aloitti kierroksensa varsin verkkaisesti, eikä ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen näyttänyt siltä, että hän olisi päivän päätteeksi kilpailun kärkipaikalla. Takaysi oli kuitenkin huikea; tulos 29 syntyi neljän birdien ja yhden eaglen avulla. 

”Aloitin kierroksen sellaisella sähläilybogilla. Ja seuraavakin reikä oli sellaista touhuamista. Etuysi oli kokonaisuudessaan nihkeä. Takaysillä alkoi sitten putit uppoamaan, ja sain kyllä lyötyä lähestymisiäkin hyvin tankoon kiinni”, viimeisellä reiällä vielä birdiechipin upottanut Wikström kertoi. 

Naisten pelaaminen samassa sarjassa miesten kanssa ei ole ihan jokapäiväistä touhua suomalaisessa ammattilaisgolfissa. Wikströmille tämä kokeilu ainakin sopii, eikä hän näe siinä mitään pahaa – päinvastoin. 

”Naisillehan tämä on pelkkää positiivista. Meillä on sen verran vähän noita LET:n kilpailu, että tämä on aivan loistavaa”, Golf Talmaa edustava Wikström kehui. 

”Ja Vuosaaren kenttä sopii meille ihan hyvin. Par-viitoset ovat aika lyhyitä, ja niitä pääsee kahdella päälle. Sain hyödynnettyä ne tänään todella hyvin. Mutta jotkut väylät taas olivat todella tiukkoja, kun pelasimme miesten kanssa samasta paikasta”, Wikström jatkoi. 

Kiertueen rankingjohdossa oleva Mikael Salminen aloitti myös kilpailun vahvasti. Hän on jaetulla neljännellä sijalla yhdessä Sanna Nuutisen kanssa. He pelasivat tuloksen 68 (-4). 

Naisten kilpailussa kärjessä pelaa Ålands Golfklubbin Emma Lindman. Hänellä on yhden lyönnin kaula toista sijaa jakaviin Anna Kuituseen, Daniella Barrettiin ja Emilia Tukiaiseen (+2).

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi