Kuvagalleria
Mielenkiintoinen kausi käynnistymässä
Naisammattilaiset jälleen mukana miesten sarjassa.

Roope Kakko on Nordcenterin osallistujalistan nimekkäin pelaaja. Kuva Juha Hakulinen.
Roope Kakko on Nordcenterin osallistujalistan nimekkäin pelaaja. Kuva Juha Hakulinen.

Suomalaisen golfin ykköskiertue, Audi Finnish PGA Golf Tour (Finnish Tour) käynnistyy torstaina Nordcenter Golf & Country Clubin Fream-kentällä pelattavalla kilpailulla. 54 reiän kilpailussa on mukana 112 pelaajaa. Ammattilaiset pelaavat 10 000 euron palkintopotista. 

Finnish Tourin kilpailukalenterissa on tällä kaudella seitsemän osakilpailua. Nordcenterin lisäksi toukokuussa pelataan Vuosaaren ja Paltamon osakilpailut. Kesäkuussa kiertue pysähtyy Peuramaalle ja täysin uudelle kiertuepaikkakunnalle, Nokialle, jossa pelataan NRG Open hosted by Veikko Salli -kilpailu. Heinäkuun alussa pelattavia reikäpelin SM-kilpailuja isännöi puolestaan Suur-Helsingin Golf. Kiertue huipentuu syyskuussa Vierumäellä pelattavaan finaalikilpailuun. 

Finnish Tourin järjestämisestä vastaavan Suomen PGA:n toiminnanjohtajan Teemu Laakson mietteet ennen uuden kauden alkua ovat positiiviset. 

”Suomalaiselle kilpagolfille on tullut viime aikoina hyvää menestystä, ja haluamme olla yhtenä portaana ammattilaispelaajille matkalla kohti isompia kiertueita”, Laakso sanoo Finnish Tourin roolista.  

”Myös Finnish Tourin ja Suomen Golfliiton välisen yhteistyön tiivistäminen on yksi tärkeimmistä asioista tällä kaudella”, Laakso jatkaa. 

Finnish Tourin isoimpana haasteena Laakso näkee naispelaajien vähäisen määrän. Nordcenterin kilpailun naisten sarjaan on ilmoittautunut 17 pelaajaa. 

”Kyllä naisten ja tyttöjen määrän vähyys hieman huolettaa. Suomalaisten naispelaajien kärki on todella ohut, tarvitsemme ehdottomasti lisää naispelaajia”, Laakso painottaa. 

Viime kauden lopulla naisammattilaiset saivat mahdollisuuden pelata samoista palkintorahoista miesten kanssa. Kausi huipentuikin naisvoittajaan, kun Ursula Wikström voitti Vuosaaressa pelatun finaalikilpailun. Tälla kaudella naisammattilaiset saavat pelata miesten sarjassa kaikissa muissa kilpailuissa paitsi NRG Openissa ja reikäpelin SM-kilpailuissa. NRG Openissa järjestetään naisammattilaisille oma sarja, jossa on jaossa 10 000 euroa palkintorahaa. Tämä tosin vaatii, että kilpailuun ilmoittautuu vähintään seitsemän naisammattilaista.
Nordcenterissä naisammattilaisista on mukana Noora Komulainen. 

Viime kauden kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle miespelaajalle oli tarjolla todellinen jättipotti, kun kiertueen yhteistyökumppani Vierumäki antoi kärkikolmikon jokaiselle pelaajalle kahdeksan kutsua tämän kauden Challenge Tour -kilpailuihin. Kärkikolmikko oli Mikael Salminen, Lauri Ruuska ja Peter Erofejeff. 

Vierumäen neuvottelut vuoden 2019 Challenge Tour -kilpailun järjestämisestä ovat vielä kesken. 

”Uskon, että toukokuun aikana saamme asiaa eteenpäin. Rahasta se tässä vaiheessa on kiinni”, Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoo suoraan. 

Challange Tour -neuvotteluiden ollessa vielä kesken Ruoho ei pysty suoraan lupaamaan Challenge Tour -kutsuja kenellekään. Mutta jos uusi sopimus kilpailun järjestämisestä syntyy, viime kauden tyylinen palkintoporkkana odottaa parhaita pelaajia. 

”Sellainen muutos siihen tulisi, että voittajalle annettaisiin edelleen ne samat 1+7 (Vierumäen oma kilpailu + seitsemän muuta kutsua) korttia, mutta kakkosen ja kolmosen kohdalla tehtäisiin pieniä korjauksia. Toinen saisi todennäköisesti viisi ja kolmas kolme kutsua. Mutta nämä kaikki tarkentuvat siinä vaiheessa, kun uusi sopimus on tehty”, Ruoho kertoo.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi