Kuvagalleria
Roope Kakolla vahva startti Nordcenterissä
Kreetta Salonpää naisten kilpailun johtopaikalla. 

Roope Kakon avauskierros ei sisältänyt yhtään bogeya. Arkistokuva Juha Hakulinen.
Roope Kakon avauskierros ei sisältänyt yhtään bogeya. Arkistokuva Juha Hakulinen.

Helsingin Golfklubin Roope Kakko oli kauden ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailun avauspäivän nimi. Euroopan Tourillakin voittoa juhlinut Kakko pelasi Nordcenterin Fream-kentän 68 (-4) lyönnillä. Hänellä on kolmen lyönnin kaula Nevas Golfin Matias Honkalaan, Kytäjä Golfin Henri Lahdenperään ja Alastaro Golfin Jaakko Mäkitaloon (-1). 

Vahvaa lyöntipeliä esittänyt Kakko oli positiivisella mielellä kierroksensa jälkeen. 

”Pelasin tänään todella varmaa peliä. Vähän jäi kyllä harmittamaan, kun tänään olisi ollut otettavissa todella alhainen tulos. Paikkoja oli, mutta en saanut viimeisteltyä ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. En ollut tarpeeksi ahne”, Kakko sanoi. 

Kakolla ei ole täyttä pelioikeutta Challenge Tourille, vaan hän joutuu rakentamaan kilpailukalenteriaan pikku hiljaa. Sen takia Nordcenterinkin kilpailulla on tavallista suurempi merkitys. 

”Tällä kaudella kaikki ovat tärkeitä tapahtumia, ja joudun rakentamaan itseluottamusta taas tähän pelaamiseen. Jollain tavalla tuntuu, että nollista lähdetään”, Kakko kertoi tilanteestaan. 

Naisten kilpailun johdossa on Virpiniemi Golf Clubin Kreetta Salonpää. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen +3. Salonpään kannoilla on Lahden Golfin Emilia Torvinen (+4), ja kolmatta sijaa jakavat Kanavagolf Vääksyn Anna Backman ja Karelia Golfin Emilia Tukiainen (+5). 

Oulussa asuva Salonpää oli todella tyytyväinen kauden avaukseensa. 

”Aamulla oli hyvä keli pelata. Ja oli ihan hyvää lyömistä koko kierroksen. Löin paljon greeniosumia, ja peli oli muutenkin sellaista tasaisen varmaa. Yritetään pelata huomenna samalla tavalla kuin tänäänkin”, Salonpää suunnitteli. 

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 8.00.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi