Kuvagalleria
Matias Honkala ja Elina Saksa kauden ensimmäisen FT-kisan voittoihin.
Voittajat pelasivat päätöskierroksella huippupeliä.
Voittajat säteilivät kilpaa Audin rinnalla. Kuva Juha Hakulinen
Voittajat säteilivät kilpaa Audin rinnalla. Kuva Juha Hakulinen

Nevas Golfin Matias Honkalan hurja 68 lyönnin päätöskierros auttoi hänet voittoon Nordcenterin Fream-kentällä pelatussa kauden ensimmäisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa. Kierrostulokset 71–74–68 (-3) pelanneen Honkalan voitto oli lopulta melko selkeä, sillä toiseksi sijoittunut Helsingin Golfklubin Roope Kakko (68–73–77, +1) jäi Honkalasta neljä lyöntiä. Päätöspäivänä Honkalan ja Kakon kanssa kärkiryhmässä pelannut Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola (74–68–77, +3) sijoittui kolmanneksi. 

Naisten kilpailun voittotaistelu oli Aura Golfin Elina Saksan (78–74–69, +5) ja Kanavagolf Vääksyn Anna Backmanin (77–72–73, +6) välinen kamppailu. Backman oli niskan päällä ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen, mutta Saksa kiri takalenkin kahden birdien turvin ohi. Eroa kaksikon välille jäi yksi lyönti. Saksan ja Backmanin takana kolmanneksi nousi Saksan seurakaveri Daniella Barrett (79–76–75, +14).

Matias Honkala mittaili tarkasti puttiaan kilpailun päätösviheriöllä. Kuva Juha Hakulinen.
Matias Honkala mittaili tarkasti puttiaan kilpailun päätösviheriöllä. Kuva Juha Hakulinen.

Vielä amatöörinä pelaava Honkala osallistui kolmatta kertaa Nordcenterin Finnish Tour -kilpailuun. Kahden edellisen kerran sijoitukset olivat olleet kolmas ja toinen, joten voitto täydensi tuon värisuoran. Erityisesti Euroopan Tour -voittaja Roope Kakon voittaminen maistui Honkalalle. 

”Kun näin eilen illalla, että pääsen tänään viimeiseen ryhmään, niin kyllä se Kakon päänahan ottaminen oli tavoitteena. Nyt on hyvä fiilis”, Honkala nautiskeli. 

”Löin tänään hyvin. Peli lähti hyvin liikkeelle heti ykköseltä, kun tein siihen birkun, ja kakkosella sain pelastettua hyvän parin. Siitä oli hyvä lähteä jatkamaan”, Honkala kertasi peliesitystään. 

Amatööristatuksensa takia Honkala ei voi vastaanottaa rahapalkintoja, ja sen takia kilpailun suurin shekki, 2650 euroa, ojennettiin toiseksi sijoittuneelle Kakolle. 

Kärkikolmikon takana neljättä sijaa jakoivat Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki ja Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen (+4). Nurmijärven Golfklubin Miki Kuronen, St.Laurence Golfin Casper Simberg ja Vihti Golf Clubin Eetu Isometsä (+6) sijoittuivat jaetulle kuudennelle sijalle.

Elina Saksa otti jo kauden toisen voittonsa. Kuva Juha Hakulinen.
Elina Saksa otti jo kauden toisen voittonsa. Kuva Juha Hakulinen.
 

Naisten kilpailun voittanut Saksa otti jo kauden toisen voittonsa. Viikko sitten hän juhli Finnish Junior Tourilla Kullo Golfissa. Kumpi voitto maistuu paremmalta? 

”Kyllä tämä nousi tärkeämmäksi voitoksi, kun tämä on se kiertue, jota tulen enemmän pelaamaan”, Saksa sanoi. 

Saksa ja Backman ovat hyviä ystäviä keskenään, ja kavereiden välinen voittotaistelu oli lauantaina todella tiukka ja tasainen. Voittotaistelu kaveria vastaan ei ollut ensimmäinen laatuaan. 

”Me olemme pelanneet niin montaa kertaa vastakkain, ettei se enää haittaa. Anna oli huippu kilpasisko, ja tsemppasimme toisiamme kierroksen aikana. Lähdemme tänään yhdessä Cheekin keikallekin, eli ihan hyvä, ettei syntynyt mitään riitoja”, Saksa naureskeli palkintojenjaon jälkeen. 

Naisten kilpailussa neljännen sijan jakoivat Golf Talman Nicola Fall, Suur-Helsingin Golfin Anna Kuitunen ja Nokia River Golfin Emmi Jalkanen (+15). 

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu puolentoista viikon kuluttua Vuosaaressa pelattavalla osakilpailulla.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi