Kuvagalleria
Santeri Lehesmaa ennustaa kovaa tulostasoa Vuosaareen
Santeri Lehesmaa lähtee jahtaamaan birdiejä Vuosaareen. Kuva Juha Hakulinen.
Santeri Lehesmaa lähtee jahtaamaan birdiejä Vuosaareen. Kuva Juha Hakulinen.

Nordcenteristä toissa viikolla alkanut Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu tällä viikolla Vuosaari Golfissa. Keskiviikosta perjantaihin pelattavassa kilpailussa on mukana yhteensä 142 pelaajaa. Ammattilaisten sarjassa palkintopotti on 10 000 euroa. 

Vuosaaren kilpailun osallistujalista pursuaa Suomen eturivin pelaajia niin naisten kuin miestenkin puolella. Miesten sarjassa, jossa myös naisammattilaiset pelaavat, ovat esimerkiksi mukana viime vuoden Finnish Tour -rankingin ykkönen Mikael Salminen, kauden avauskilpailun Nordcenterissä voittanut Matias Honkala, ja viime vuonna Vuosaaressa ykköstilaa juhlinut Ursula Wikström. 
Naisten sarjassa nähdään talven Yhdysvalloissa yliopistogolfia pelanneet Ellinoora Moisio ja Sandra Salonen, sekä koko Nordcenterin kilpailun kärkikolmikko Elina Saksa, Anna Backman ja Daniella Barrett. 

Naisammattilaisista kilpailussa ovat Wikströmin lisäksi mukana Noora Komulainen, Sanna Nuutinen, Leena Makkonen, Jenna Mäihäniemi ja Krista Bakker. 

Kilpailun vahvoihin ennakkosuosikkeihin kuuluu myös Tapiola Golfia edustava Santeri Lehesmaa. Puolustusvoimien Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittava Lehesmaa lähtee Vuosaareen selkeällä pelitaktiikalla. 

”Kun kelit ovat hyvät, niin nyt näyttää siltä, että nyt tullaan pelaamaan todella alhaisia tuloksia. Paljon pitää tehdä birdiejä, ja sellaista minä tuossa ajattelin, että jos jättäisi bogit pois ja tekisi par vitosille tuhojaan, niin sillä pääsisi aika pitkälle”, Lehesmaa kertoo taktiikastaan. 

Vuosaaressa on viime vuosina pelattu Finnish Touria vasta syksyllä, mutta tälle kaudelle kilpailu siirtyi toukokuulle. Lehesmaalle siirto kelpaa. 

”Tämä on ihan hyvä muutos. Vuosaari on aina hyvässä kunnossa, ja siellä pääsee pelaamaan hyvillä pinnoilla jo alkukaudesta. Tässä vaiheessa kautta raffit eivät ole myöskään vielä niin pitkiä, mikä on pelkästään hyvä juttu”, keskiviikkona kello 9.30 kilpailunsa käynnistävä Lehesmaa jatkaa.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi