Kuvagalleria
Mikael Salminen karkaamassa muilta Vuosaaressa - naisissa tasaisempaa
Mikael Salminen lähtee päätöspäivään kolmen lyönnin johdossa. Kuva Juha Hakulinen.
Mikael Salminen lähtee päätöspäivään kolmen lyönnin johdossa. Kuva Juha Hakulinen.

Suur-Helsingin Golfin Mikael Salmisen (-11) kaksi ensimmäistä päivää Audi Finnish PGA Golf Tourin Vuosaaren osakilpailussa ovat olleet yhtä birdiejuhlaa. Salminen on tehnyt molemmilla kierroksilla kahdeksan birdieä, ja hän on saanut revittyä kolmen lyönnin johdon Helsingin Golfklubin Martin Plukkaan (-8) ennen perjantain päätöskierrosta. Kolmantena on Golf Talman Peter Puhakka (-6), joka oli vielä 13. reiän jälkeen yhteistuloksessa -12, mutta viimeiset viisi reikää sujuivat murheellisesti kuusi yli parin. Miesten sarjassa kahden kierroksen jälkeinen cut-raja oli +6. 

Naisten kilpailun päätöskierrokselle lähdetään Aura Golfin Elina Saksan ja Karelia Golfin Emilia Tukiaisen jakaessa johtopaikkaa tuloksella +1. Kärkikaksikon ainoa realistinen uhkaaja on kolmantena oleva Suur-Helsingin Golfin Anna Kuitunen, joka on yhteistuloksessa +3. Naisten kilpailun cut-raja oli +19. 

Mikael Salmisen kierroksen jälkeiset kommentit olivat vahvasti positiivisen puolella. 

”Sain käytettyä kaikki birdiepaikat, mitkä eteen tulivat. Kenttä pelaa aika lyhyenä, kun se on niin kova, ja pallo rullaa hyvin. Nyt pääsee lyömään aika lyhyillä mailoilla greeneille. Mutta hienossa kunnossa oli kenttä tänäänkin”, Salminen jutteli. 

Vuosaaressa pelataan varsin urbaanissa ympäristössä. Kuva Juha Hakulinen.
Vuosaaressa pelataan varsin urbaanissa ympäristössä. Kuva Juha Hakulinen.

Tällä kaudella jo kaksi kilpailua kotimaan viheriöillä voittanut Elina Saksa myönsi, ettei torstaina ollut aineksia parempaan peliin. 

”Kyllä tämä par-tulos oli maksimi, mitä tänään pystyi pelaamaan. Puttailin taas vähän liikaa. Tuli kolme kolmen putin viheriötä. Greenit ovat todella nopeat vuoden aikaan nähden”, Saksa kertoi ja suuntasi harjoitusviheriölle hiomaan puttiaan. 

Perjantaille on ennustettu selkeästi kovempaa tuulta kuin kahdelle ensimmäiselle kilpailupäivälle. Se ei Saksaa kuitenkaan häiritse. 

”Minä tykkään pelata tuulessa!” 

Emilia Tukiaisen toinen kierros sujui 74 lyönnillä. Tulos heikkeni kolme lyöntiä avauspäivään verrattuna. 

”Tänään oli hieman vaikeampi päivä kuin eilen. Löin lähestymisiä vähän liian kauaksi lipusta, ja sitten jäi jäljelle hankalia putteja”, Tukiainen sanoi. 

Miesten sarjassa pelanneista naisammattilaisista tiensä päätöskierrokselle selvittivät Krista Bakker (par), Ursula Wikström (+2) ja Noora Komulainen (+3). 

Kilpailun päätöskierros käynnistyy perjantaina kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi