Kuvagalleria
Paltamossa tasainen avauspäivä
Dominic Jones jakaa kärkitilaa avauspäivän jälkeen tuloksessa -4. Kuva Juha Hakulinen.
Dominic Jones jakaa kärkitilaa avauspäivän jälkeen tuloksessa -4. Kuva Juha Hakulinen.

St. Laurence Golfin Dominic Jones ja Nordcenter Golf & Country Clubin Niklas Dahlgren pelasivat parhaat tulokset Audi Finnish PGA Golf Touriin kuuluvan Paltamo Openin avauspäivänä. Neljä alle parin (68) pelanneet Jones ja Dahlgren sekä kolme alle parin pelannut Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkonen muodostavat kilpailun kärkikolmikon. 

Kilpailun kärkipää on varsin tasainen, sillä 11 ensimmäistä pelaajaa ovat par-tilanteessa tai paremmin. 

Yhdysvalloissa opiskeleva Jones on viime vuosien aikana noussut Suomen amatööripelaajien kärkipäähän. Viime viikolla Jones sijoittui viidenneksi Viron avoimissa amatöörimestaruuskilpailuissa. Keskiviikon peliesitykseensä hän oli oikein tyytyväinen. 

”Sain pelattua hyvin tiiltä greenille. Ja sain muutaman putinkin uppoamaan. Koko päivän aikana ei ollut isompia vaikeuksia, ainoastaan 18:lla hieman hölmöilin, ja siihen tuli tuplabogey. Mutta muuten vältin virheet ja pelasin varmaa peliä”, Jones luonnehti kierrostaan. 

Niklas Dahlgrenin nimi on aiempina vuosina ollut tuttu näky Finnish Tourin tuloslistoilla, mutta Paltamo Open on hänen tämän kauden ensimmäinen kilpailunsa. Entinen kilpapelaaja on siirtynyt valmennushommiin, eikä oma kilpaileminen ole enää tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. 

”Tämä on vähän kuin olisi lomalla. Kentällä vedetään tosissaan ja hampaat irvessä, mutta nyt saa pelata vapautuneesti, kun työnkuva on muuttunut pelaajasta valmentajaksi”, Season Golf Academyssa valmentava Dahlgren kertoi. 

Vaikka oma kilpapeliura on ohi, pelitaidot eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. 

”Kyllä se pelaaminen tulee edelleen vanhasta muistista, mihin se siitä häviäisi. Tietenkin tuntuma vähän häviää, jos ei hirveästi treenaa, mutta taito on edelleen tallella”, Dahlgren sanoi.

Daniella Barrettin peli kulki keskiviikkona. Kuva Juha Hakulinen.
Daniella Barrettin peli kulki keskiviikkona. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailun johdossa on kolmikko Daniella Barrett, Anna Kuitunen ja Karina Kukkonen. He pelasivat tuloksen 73 (+1). Aura Golfia edustava Barrett on kauden kahdessa aiemmassa Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailussa pelannut avauspäivänä tulokset 79 ja 77. Keskiviikon 73 on tuohon sarjaan selkeä parannus. 

”Olen harjoitellut todella paljon lähipeliä, ja sain sillä pidettyä tämän päivän tuloksen kasassa. Ehkä siinä oli se ero muihin kisoihin verrattuna”, Barrett arveli. 

Keskiviikon kierroksella Barrettin tuloskorttiin ilmestyi parien lisäksi yksi birdie ja kaksi bogeya. 

”Yllätyin, kuinka hyvin löin rautoja tänään. Ne ovat olleet normaalia huonompia viime aikoina. Ja aina, kun löin huonosti, sain pelastettua parin. Mutta aika helppo kierros oli tänään. Tein monta helppoa paria”, Barrett jatkoi. 

Paltamo Open jatkuu torstaina.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi