Kuvagalleria
Juha Ruposella ei ole kotikenttäetua kotikilpailussaan
Juha Ruposen kauden pääkilpailu on Vierumäki Finnish Challenge. Peuramaan Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu on hyvää harjoitusta sitä silmällä pitäen. Kuva Juha Hakulinen.
Juha Ruposen kauden pääkilpailu on Vierumäki Finnish Challenge. Peuramaan Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu on hyvää harjoitusta sitä silmällä pitäen. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden neljäs osakilpailu pelataan tällä viikolla Peuramaa Golfissa. Torstaista lauantaihin pelattavassa kilpailussa ovat mukana vain miehet, sillä naiset pelaavat samaan aikaan Viaplay Ladies Finnish Openia Messilä Golfissa. Peuramaan kilpailuun starttaa kaikkiaan 108 pelaajaa, ja ammattilaispelaajat pelaavat 10 000 euron palkintopotista. 

Peuramaa Golfin toimitusjohtaja Juha Ruponen kertoo, että Peuramaan alkukausi on ollut ennätysvilkas, vaikka kenttä päästiin avaamaan normaalia myöhemmin. 

”Kenttä avattiin kolme viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna, mutta olemme silti kierrosmäärissä reilusti viime vuotta edellä. Väkeä on riittänyt kiitettävästi”, Ruponen sanoo tyytyväisenä. 

Ruponen osallistuu itsekin Peuramaan kilpailuun, ja kilpailu toimii hyvänä harjoituksena elokuussa pelattavaan Vierumäki Finnish Challengeen, johon Ruponen osallistuu. Vaikka Ruponen Peuramaalla töissä onkin, isoa kotikenttäetua hänellä ei tällä viikolla ole. 

”Sen verran vähän on tullut Porkkala-kenttää pelattua, että suurimmalla osalla pelaajista on kotikenttäetu minuun verrattuna. Viime sunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa eläessäni pelaamassa Porkkalan valkoisilta tiiltä. Par-tuloksen pelasin, ja siitä on hyvä lähteä parantamaan kilpailuun”, viime vuonna Peuramaan toimitusjohtajaksi siirtynyt Ruponen sanoo luottavaisena. 

Peuramaan osallistujalistalla on Ruposen ohella monia vahvoja nimiä. Viime viikolla Paltamossa tiukan voittokamppailun käyneet Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo ja Messilä Golfin Jani Perttilä ovat mukana, kuten myös kotikentällään pelaavat Niclas Hellberg ja Veeti Mähönen. 

Viime vuonna Peuramaan osakilpailun ykköseksi pelasi Lauri Ruuska.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi