Kuvagalleria
Niclas Hellberg ainoana alle parin Peuramaalla
Myrsky pisti pelaajat takajaloilleen.
Niclas Hellberg otti komennon kotikentällään. Kuva Juha Hakulinen.
Niclas Hellberg otti komennon kotikentällään. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin Peuramaan osakilpailun avauspäivänä nähtiin vain yksi par-lukeman alittanut kierrostulos, kun kotikentällään pelannut Niclas Hellberg onnistui pelaamaan tuloksen 70 (-2). Päivän aikana lähes myrskylukemiin noussut tuuli pisti pelaajat sellaiseen testiin, ettei moista ole tällä kaudella vielä koettu. 

Hellberg starttasi kierrokselleen aamupäivän ryhmissä kello 8.44, jolloin tuuli oli vielä kohtuullisissa lukemissa. 

”Aikamoinen puhuri oli, mutta sain vähän etua siitä, että pääsin lähtemään aamulla. Silloin oli vähän tyynempää”, Hellberg kiitteli arpaonneaan. 

Pelkän tuurin piikkiin Hellbergin huippukierrosta ei missään nimessä voida laittaa, sillä hän teki päivän aikana vain yhden bogeyn. Kaikki muut pelaajat sortuivat kahteen tai useampaan parin ylittäneeseen tulokseen. 

”Pelasin aika konservatiivisesti, ja sitten siellä meni muutama hyvä putti sisään. Mutta olisi ollut mahdollista pelata paremminkin. Tuo tuuli vaikutti puttaamiseenkin, kun pallo värisi greeneillä”, Hellberg analysoi peliään. 

Peuramaan Porkkala-kenttää lukemattomat kerrat kiertänyt Hellberg tietää ja tuntee kentän metkut, mutta kilpailutilanne on aina erilainen kuin harjoituskierros. 

”Ehkä jotain pientä kotikenttäetua oli siitä, että olen pelannut täällä aiemminkin kovassa tuulessa. Mutta kenttä tulee aina erilaiseksi, kun se viritetään kisakuntoon. Ehkä siinä nyt muutaman lyönnin voi laskea kotikenttäedun piikkiin”, Hellberg myönsi. 

Hellbergin jälkeen seuraavina tuloslistalla ovat Tawast Golfin Aleksi Seppänen ja Hellbergin seurakaveri Veeti Mähönen. He pelasivat aamupäivän lähdöissä tuloksen 72. Iltapäivän lähtijöistä parhaiten pelasi Nurmijärven Golfklubin Henri Satama, tulos oli 73 lyöntiä. 

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 8.00.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi