Kuvagalleria
Peuramaan pojat vahvoilla
Niclas Hellberg johtaa ja Veeti Mähönen on toisena.
Veeti Mähönen antaa Niclas Hellbergille tiukan vastuksen lauantain päätöskierroksella. Kuva Juha Hakulinen.
Veeti Mähönen antaa Niclas Hellbergille tiukan vastuksen lauantain päätöskierroksella. Kuva Juha Hakulinen.

Niclas Hellberg (-1) ja Veeti Mähönen (par) ovat parhaissa asemissa ennen Audi Finnish PGA Golf Tourin Peuramaan osakilpailun viimeistä kierrosta. Kotikentällään pelaavat Hellberg ja Mähönen ovat pelanneet kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä toisiaan kirittäen. Lauantaina he saavat pelikaverikseen Messilä Golfin Jani Perttilän (+2). 

Mähöselle, 18, oman kotiseuran ykköspelaajan Hellbergin, 28, kanssa pelaaminen on ollut mieluisa kokemus. 

”Kivaa on ollut pelata kaverin kanssa, jota on katsonut ylöspäin pikkujuniorista lähtien. Nyt kun pystyy vielä haastamaan häntä, niin hienohan se on ollut samassa ryhmässä pelata kaksi päivää. Toivottavasti huomenna on yhtä mukavaa”, Mähönen kehui Hellbergiä. 

Hellbergiltä irtosi myös kehut Mähösen suuntaan. 

”On ihan hyvä, että täällä (Peuramaalla) on muitakin kilpapelaajia. On ollut tietyllä tapaa melko yksinäistä tämä touhu, kun ei hirveästi muita ole tuolla kilpailuissa näkynyt. Minun mielestä se on pelkästään positiivista, että tulee nuoria mukaan kilpailuihin”, Hellberg sanoi. 

Perjantaina seurakaverien välisessä kilpailussa Mähönen oli lyönnin verran parempi kierrostulosten oltua 72–73. Iltapäivän lähdöissä pelanneet miehet olivat jälleen tuulen armoilla, kuten ensimmäisenäkin päivänä. 

”Kyllä tänään oli vaikeampi päivä kuin eilen. On tuon putin kanssa aika paljon ongelmia. Siinä menettää lyöntejä sen sijaan, että sillä saisi lyöntejä. Hieman se mietityttää, ja jotain pitäisi keksiä huomiselle”, Hellberg manasi. 

Mähönen oli Hellbergin kanssa samoilla linjoilla, että perjantain kierros oli hankalampi kuin torstain kierros. 

”Huomenna pitää osua paremmin greeneihin, ja kun pääsee paikoille, niin laittaa ne birdiet sisälle”, Mähönen suunnitteli. 

Lauantain kierrokselle lähdetään Hellbergin yhden lyönnin edulla, mutta se ei ole 18 reiän kierroksella mikään ero. Myös Perttilällä, neljännellä sijalla olevalla Dominic Jonesilla (+3) ja viidettä sijaa jakavilla Juhana Kukkosella, Henri Lipsasella ja Henri Satamalla (+4) on vielä täydet saumat voittoon. 

Kilpailun cut-rajaksi muodostui +13, ja viimeiselle kierrokselle jatkaa 40 pelaajaa. 

Lauantain lähtöajat alkavat kello 8.00, ja kärkiryhmät lähtevät kierrokselleen kymmenen jälkeen. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi