Kuvagalleria
Koivu jatkoi hurjasteluaan - naisissa tiukka voittotaistelu
Kim Koivu tykitti perjantainakin koko porukan parhaan tuloksen, 67. Kuva Juha Hakulinen.
Kim Koivu tykitti perjantainakin koko porukan parhaan tuloksen, 67. Kuva Juha Hakulinen.
Kim Koivu jatkoi hurjaa menoaan NRG Open 2018 Hosted by Veikko Salli -kilpailun toisenakin kilpailupäivänä. St. Laurence Golfia edustava Koivu pelasi perjantaina päivän parhaan kierrostuloksen 67, ja hän on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -14. Eroa toisena jatkavaan Aurinko Golfin Eemil Alajärveen (-5) on muhkeat yhdeksän lyöntiä. Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki (-4) lähtee päätöspäivään kolmannelta sijalta.
Miesten kilpailun cut-raja oli +8. 

Naisten kilpailussa Aura Golfin Elina Saksa jakaa johtopaikkaa Golf Talman Ursula Wikströmin kanssa tuloksessa -5. Amatöörinä pelaava Saksa on ammattilaispelaajien puristuksessa, sillä Wikströmin ohella hänen voittohaaveidensa tiellä ovat kolmatta sijaa jakavat kokeneet ammattilaiset, Golf Talman Noora Komulainen ja Nokia River Golfin Elina Nummenpää (-3).
Naisten kilpailun cut-raja oli +7.  

Koivu oli todella tyytyväinen omaan peliesitykseensä. 

”Ihan loistavaa peliä tänään! En tekisi mitään eri tavalla”, Koivu kertoi iloisena. 

Yhdeksän lyönnin etumatka viimeiselle kierrokselle lähdettäessä on lähes tavoittamattoman kuuloinen. Koivu ei ole kuitenkaan lähdössä varmistelemaan mitään. 

”Hyvällä fiiliksellä lähden pelaamaan. Samanlaista peliä kuin tänäänkin. Bogey-free-kierrosta lähden tavoittelemaan”, kilpailussa tähän mennessä vain yhden bogeyn tehnyt Koivu sanoi. 

Saksa oli perjantaina varsinainen birdiekone seitsemällä onnistumisellaan. 

”Kyllähän niitä tuli melkoinen määrä, ja siihen pitää olla tyytyväinen. Mutta meni siellä pari lyhyttä ohikin. Ne vielä laitetaan huomenna sisälle, niin hyvä tulee”, Saksa suunnitteli. 

Ursula Wikström jakaa johtopaikkaa yhdessä Elina Saksan kanssa. Kuva Juha Hakulinen.
Ursula Wikström jakaa johtopaikkaa yhdessä Elina Saksan kanssa. Kuva Juha Hakulinen.

Wikströmin tuloskortti oli myös kaunista katseltavaa, sillä sieltä ei löytynyt bogeyja, vaikka kuinka etsi. Saksan tavoin 68 lyönnin kierroksen pelannut Wikström otti tuloksen vastaan hyvillä mielin. 

”Onhan se kiva, ei niitä bogey-free-kierroksia ihan tämän tästä tule. Se on ihan hyvä”, Wikström sanoi, vaikka äänessä oli silti lievää pettymystä omaan pelaamiseen. 

”Kyllähän niitä birkkuja olisi vähän enemmänkin voinut tehdä, kun tuolla ollaan avauksen jälkeen aina wedge kädessä lähestymässä. Mutta vähän kaukaa jouduin hakemaan niitä birdiejä, kun lähestymiset eivät olleet riittävän lähellä”, Wikström jatkoi. 

Päätöspäivän kierrokselle startataan poikkeuksellisesti jo kello 7.00. Tähän on syynä naisten Euroopan Touria pelaavat pelaajat, jotka lähtevät jo lauantaina iltapäivällä kohti seuraavaa kilpailua, joka pelataan Thaimaassa. 

Lauantaina kilpailupaikalle on järjestetty myös ilmainen bussikuljetus Tampereelta. Kyyti lähtee Keskustorilta kello 10.00, ja paluu on kello 21.00.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi