Kuvagalleria
Erofejeffin peli osoitti heräämisen merkkejä
Peter Erofejeff sai mailansa ajoissa Suomeen, ja nyt hän johtaa PGA:n mestaruuskilpailuja kahden päivän jälkeen. Kuva Juha Hakulinen.
Peter Erofejeff sai mailansa ajoissa Suomeen, ja nyt hän johtaa PGA:n mestaruuskilpailuja kahden päivän jälkeen. Kuva Juha Hakulinen.

Peter Erofejeff oli päivän nimi Audi PGA Finland Championshipin toisena kilpailupäivänä Hirsala Golfissa. Kierrostuloksen 70 jo toistamiseen pelannut Erofejeff nykäisi itsensä viiden lyönnin karkumatkalle ennen torstaina pelattavaa päätöskierrosta. Erofejeff on kokonaistilanteessa -4. Niclas Hellberg pelasi Erofejeffin tavoin tuloksen 70, ja hän on kilpailussa toisena tilanteessa +1. Avauskierroksen jälkeen johtanut Jaakko Mäkitalo (+2) takelteli toisena päivänä pelinsä kanssa ja putosi kolmanneksi. 

Keskiviikkona oman mestaruuskilpailu-urakkansa aloittivat myös PGA:n seniorijäsenet. He pelaavat 36 reiän pituisen kilpailun. Ensimmäisen päivän jälkeen kilpailun kärkipaikalla on Kytäjä Golfissa opettava Antti Vaalas. 

Erofejeffin alkukierros ei ollut mitään ilotulista, sillä hän oli kierrostaan kaksi yli parin vielä seitsemännen reiän jälkeen. Etuysin loppuun tulleet kaksi perättäistä birdieä käänsivät Espoon Ringside Golfia edustavan Erofejeffin kierroksen kertarysäyksellä parempaan suuntaan. 

”Vaikeaa oli edelleen. Loppukierroksella alkoi kuitenkin olla jo sellaisia positiivisia lyöntejä, että alkoi sellainen Patu-pelaaja herätä siellä”, Erofejeff kommentoi peliään. 

”Aloin nähdä lyönnit ja putit paremmin, jolloin peli helpottuu huomattavasti. Tuossa tuulessa pelaaminen oli vähän sellaista suorittamista, mitä se on ollut koko kauden. Tietoinen puoli on vallassa, niin silloin lyö yllättävän huonoja lyöntejä. Mutta lopussa oli tarpeeksi tiukkoja väyliä, niin vedin ihan alitajunnalla, ja rupesi lähtemään ihan hyviä lyöntejä”, Erofejeff sanoi pieni positiivinen väre äänessään. 

Hirsalan kentällä viiden lyönnin etumatka ei ole vielä mitään, sen verran haastava kenttä on kyseessä.  

”Jos on huono ajatus tai huono lyönti, niin se kostaa heti. Hereillä pitää olla. Mutta yhtä lailla siellä on hyvillä lyönneillä birdiejä tarjolla”, Erofejeff muistutti. 

Erofejeffin osallistuminen kilpailuun oli hiuskarvan varassa, sillä hänen Edinburghin lentokentälle jääneet mailansa saapuivat vasta maanantai-iltana Suomeen. Nyt hän on kilpailun kärjessä matkalla kohti PGA:n mestaruutta. Voittoa Erofejeff ei silti mieti, vaan hänen ajatuksensa ovat kokonaisvaltaisen prosessin eteenpäin viemisessä. 

”Minulla on tässä oma missioni menossa. Pitää saada tuota mentaalipuolta sellaiseksi, että saisi noissa kansainvälisissä kisoissa sitä omaa oikeaa potentiaalia esiin. Tämä on hyvä paikka treenata sitä; kilpailutilanne, hienossa kunnossa oleva kenttä ja hyvät pelaajat vastassa”, Erofejeff luetteli. 

PGA:n mestaruuskilpailuiden päätöskierros käynnistyy torstaina kello 8.00. Kärkiryhmät lähtevät kentällä noin kello 10.30 aikaan.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi