Kuvagalleria
Tuomas Salminen jatkaa SM-kultamitalin metsästystä kotikentällään
Tuomas Salminen otti Jesse Waaralinnan päänahan toisella kierroksella. Kuva Tapio Mäkinen.
Tuomas Salminen otti Jesse Waaralinnan päänahan toisella kierroksella. Kuva Tapio Mäkinen.

Taistelu reikäpelin Suomen mestaruusmitaleista alkoi keskiviikkona Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä. Kilpailuun osallistuneista 64 miehestä kotimatkalle passitettiin jo 48 peluria, ja 16 parasta jatkaa pelejään torstaina, jolloin myös naiset aloittavat oman kilpailunsa. 

Avauspäivänä nähtiin monia mielenkiintoisia otteluita, niin kuin reikäpeleissä yleensä on tapana. Ensimmäisellä kierroksella koettiin myös muutamia yllätyksiä, kun esimerkiksi ammattilaispelaajat Miki Kuronen ja Erik Myllymäki joutuivat katsomon puolelle Santeri Pulkkisen ja Sami Santalan käsittelyssä. 

Kotikentällään pelaava Tuomas Salminen selvitti kaksi ensimmäistä vastustajaansa ja jatkaa kolmannelle kierrokselle. Salmisen ensimmäinen ottelu oli tosin pelkkä kättely, sillä hänen vastustajansa Niko Ritakallio oli kipeä, eikä pystynyt pelaamaan. Toisessa ottelussa Salminen kohtasi Jesse Waaralinnan, joka antoi kelpo vastuksen Audi Finnish PGA Golf Tourin kestomenestyjälle. Peli päättyi Salmisen hyväksi 3/2. 

”Iltapäivällä oli hyvä matsi, ja tuli pelattua hyvää peliä. Meillä oli tasaista takaysin alkuun asti, mutta sitten voitin kolme reikää putkeen. Tein loppuun hyviä pareja, joilla sain pidettyä johdon”, flunssainen Salminen kertoi. 

”Toivottavasti tämä flunssa tästä vähän helpottaisi huomiseen mennessä”, kolmannella kierroksella Casper Simbergiä vastaan pelaava Salminen toivoi. 

Lakisto on Salmiselle tuttuakin tutumpi kenttä, mutta ihan viime aikoina hän ei ole kotikentällään pelannut. 

”Aika vähän on tullut täällä käytyä. Olisinko pari yhdeksän reiän kierrosta täällä tänä kesänä pelannut. Että ei tässä hirveästi ole tuntumaa kentästä tältä kesältä. Mutta kotikentällä on aina mukava pelata näin isoja kisoja”, Salminen jatkoi. 

Kilpailut jatkuvat torstaiaamuna kello 8.00, jolloin naiset lähtevät kentälle. Miesten aamupäivän pelit alkavat 9.15. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan reikäpeliotteluja.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi