Kilpailutoiminta

FT -pelaajat

FT –pelaajaksi luokitellaan kaikki FT:n rankingpisteitä ko. vuonna tai edellisenä vuonna saaneet tai FT:n karsintoihin osallistuneet Suomen PGA:n jäsenet ja amatööripelaajat, joilla on Suomen Golfliiton jäsenseuran tasoituskortti. Kilpailuihin voivat osallistua myös ns. ”non amateur” -statuksella pelaavat pelaajat.

Ulkomaalaiset amatööripelaajat, jotka ovat saaneet FT:n rankingpisteitä tai kategorian FT:n karsinnoista, luokitellaan myös FT –pelaajiksi.

FT –pelaajaksi voidaan luokitella myös ulkomaalaiset ammattilaispelaajat (myös non amateur). Saadakseen Nordic Golf Ranking pisteitä pelaajien tulee olla PGA:n jäseniä. Pohjoismaalaisten ammattilaispelaajien ei tarvitse olla FT –pelaajia osallistuakseen kilpailuihin NGR:n kautta tai ansaitakseen Nordic Liigan pisteitä, ”non amateur” –statuksella pelaava ei voi saada NGR –pisteitä.

Osallistumisoikeus

FT:n kilpailujen ja karsintojen osallistumisoikeus on kaikilla FT –pelaajilla. .

Pelaajat otetaan osakilpailuihin mukaan kategoriajärjestyksessä pelaajaluettelon mukaan.

Karsintoihin otetaan pelaajia mukaan seuraavassa järjestyksessä:

1. Pelaajat kauden 2020 FT:n rankinglistalta
2. Suomen PGA:n jäsenet
4. Suomalaiset amatööripelaajat tasoitusjärjestyksessä (tasoitusrajasuositus on miehillä 4,0 ja naisilla 8,0)
5. Ulkomaalaiset ammattilais- ja amatööripelaajat FT:n johtoryhmän erikseen määräämän järjestyksen ja kiintiön mukaan osallistujamäärän perusteella

Huom. Karsintoihin on varattu kaksi kenttää ja pelaajamäärä on enintään 240.

Ilmoittautuminen

Pelaaja on itse vastuussa FT:n kilpailuihin ja FT:n karsintoihin ilmoittautumisesta. Ilmoittautuminen tulee tehdä FT:n ilmoittautumistoiminnon kautta vähintään viikko (ellei muuta ole määrätty) ennen kunkin kilpailun ensimmäistä kilpailupäivää klo 18:00 mennessä.Jälki-ilmoittautumisia ei hyväksytä. Ilmoittautumiset tulee tehdä FT:n ilmoittautumissivuilla internetissä, pelaajat (ulkomaiset ja kotimaiset) joilla ei ole FT –kategoriaa ilmoittautuvat sähköpostilla FT: n toimistoon. Ilmoittautua voi kaikkiin osakilpailuihin kerralla tai jokaiseen erikseen. Kilpailuihin voi ainoastaan ilmoittautua ne pelaajat, joilla on FT:n sääntöjen mukainen osallistumisoikeus.

Jos kilpailuun ilmoittautuneita tulee enemmän kuin voidaan ottaa, ylläpidetään jonotuslistaa. Tältä listalta kutsutaan kilpailijoita mukaan peruuttaneiden tilalle kategoriajärjestyksessä.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu on maksettava ennen ensimmäiselle kierrokselle lähtöä. Jos pelaaja ei ole maksanut osallistumismaksua ennen kilpailun alkua tai hänellä on maksuvelvoitteita FT:lle, ei hän voi osallistua kilpailuun.

Peruutukset & kilpailun keskeyttäminen

Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisensa peruuttamisesta. Peruutukset tulee tehdä FT:n toimistoon. Jos kilpailija ei peru osanottoaan ennen ilmoittautumisajan umpeutumista, tai ei pysty todistamaan poissaoloaan lääkärintodistuksella tai muuten pätevällä syyllä, on hänen kuitenkin maksettava täysi kilpailumaksu.

Pelaaja ei saa missään vaiheessa keskeyttää kilpailua ilman pätevää syytä (esim. kierroksen aikana tai ensimmäisen tai toisen kierroksen jälkeen). Kilpailun keskeyttämisestä kilpailija on velvollinen tekemään kirjallisen selvityksen FT:lle ennen seuraavan kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Laiminlyönti johtaa sakkoon tai kilpailukieltoon FT:n johtoryhmän harkinnan mukaan.

Pelaaja ei saa tarkoituksella aiheuttaa itselleen rangaistusta, joka johtaa kilpailusta sulkemiseen. Kyseinen toiminta johtaa yleiseen käyttäytymisrangaistuksen.

Ilmoittautumisen voi perua ilman seuraamuksia, jos kilpailija on päässyt mukaan johonkin muuhun merkittävään kansainväliseen ammattilais- tai amatöörikilpailuun, joka pelataan samanaikaisesti. Kilpailijan tulee ilmoittaa aikeistaan FT:n toimistoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Pro-Am

Pro-Am –tapahtuma pelataan kilpailua edeltävän päivänä yhteislähtönä klo 10:00 (jos muuta ei ole mainittu). FT:n osakilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen osallistumaan Pro-Am -tapahtumaan. Pro-Am -pelaajat valitaan FT rankinglistan ja Order of Merit -tilastojen perusteella. Kilpailun yhteistyökumppaneiden toivomukset otetaan myös huomioon. Kilpailijan velvollisuudesta osallistua Pro-Amiin ilmoitetaan kilpailun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen kuitenkin viimeistään kilpailuviikon maanantaina.

Kilpailija voi pätevällä syyllä jäädä pois Pro-Amista toimittamalla kirjallisen selvityksen FT:n johtoryhmälle viimeistään kilpailun viimeisenä ilmoittautumispäivänä. FT:n johtoryhmä päättää voiko kilpailija jäädä pois Pro-Amista ja silti osallistua kilpailuun. ProAm -kilpailusta kieltäytyvä pelaaja voidaan sulkea varsinaisesta kilpailusta, jos johtoryhmä ei katso poisjäämisen syytä päteväksi.

Pro-Amiin osallistuneen pelaajan on noudatettava kyseistä tapahtumaa varten laadittua ohjelmaa. Kolme parasta pro:ta ja voittaneen joukkueen pro:n tulee osallistua palkintojenjakotilaisuuteen. Mahdollinen poisjäänti on sovittava yhteistyökumppaneiden ja kilpailutoimikunnan kanssa etukäteen. Poisjäännistä ilman pätevää syytä voidaan ammattilaispelaajaa sakottaa ja amatöörille antaa kilpailukielto.

Pelimuoto ja cut

FT:n lyöntipelikilpailuissa ja karsinnassa pelataan kolme kierrosta, 54 reikää (jos muuta ei ole määritelty). Cut on kahden kierroksen jälkeen. Osakilpailujen miesten sarjassa 40 parasta ja naisten sarjassa 15 parasta pelaajaa, sekä jaetut sijat, pääsevät kilpailun päätöskierrokselle. Karsinnassa cut määritellään erikseen osanottajamäärän perusteella, mutta miehillä se on n. 50 parasta ja naisilla ei cutia ole ollut.

Poikkeavien sääolosuhteiden johdosta kilpailua voidaan lyhentää. Vähintään 18 reikää on kuitenkin pelattava. Jos kilpailu lyhennetään kahteen kierrokseen, niin cut voidaan tehdä yhden kierroksen jälkeen.

Lähtöjärjestys

FT:n lyöntipelikilpailuissa ja karsinnassa pelataan kolme kierrosta, 54 reikää. Cut on kahden kierroksen jälkeen. Osakilpailujen miesten sarjassa 40 parasta ja naisten sarjassa 15 parasta pelaajaa, sekä jaetut sijat, pääsevät kilpailun päätöskierrokselle. Karsinnassa cut määritellään erikseen osanottajamäärän perusteella, mutta miehillä se on n. 50 parasta ja naisilla ei cutia ole ollut.

Poikkeavien sääolosuhteiden johdosta kilpailua voidaan lyhentää. Vähintään 18 reikää on kuitenkin pelattava. Jos kilpailu lyhennetään kahteen kierrokseen, niin cut voidaan tehdä yhden kierroksen jälkeen.

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään .