Albatrossi säväytti PGA:n mestaruuskilpailujen avauspäivänä

Teemu Bakker onnistui tiistaina pelisuunnitelmassaan hyvin. Kuva: Juha Hakulinen

Tiistaina käynnistyneet PGA:n mestaruuskilpailut ovat monen pelaajan osalta kauden viimeiset kilpailut ennen talvitaukoa. Kilpailuväsymystä ei ollut avauspäivänä kuitenkaan näkyvissä Kristian Kulokorven ja Teemu Bakkerin otteissa, sillä kilpailun kärkipaikan jakava kaksikko pelasi tuloksen 68 (-4).

Bakker pelasi tunnustelevan alun, eikä hänen tuloskortissaan ollut yhtään birdieä ensimmäiseen kahdeksaan reikään. Sen jälkeen ketsuppipullo kuitenkin aukesi, ja Bakker pelasi kymmenen viimeistä reikää viisi alle parin.

”Koko alkukierros oli hyvää lyömistä, mutta putit eivät menneet sisään. Pysyin kuitenkin hyvin pelisuunnitelmassani, ja sain hyödynnettyä kierroksen keskivaiheilla par-viitoset”, neljä birdieä putkeen rei’illä 9–12 upottanut Bakker kommentoi.

”Oikeastaan aika peruspeliä, ja sattui putti uppoamaan. Viime viikolla jäi vähän hampaankoloon, mutta nyt ne upposivat.”

Keskiviikkoaamulle on ennustettu Vuosaareen todella hurjaa tuulta, joka voi olla puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa. Bakker sanoi, että tilanne pitää ehdottomasti tiedostaa, kun toista kierrosta lähtee pelaamaan.

”Pitää katsoa, kummalle puolelle lippua lyö. Viime viikollakin ennustettiin muutamalle päivälle kovaa tuulta, mutta se ei lopulta ollut niin kova. Toivotaan samaa tälle viikolle.”

Kristian Kulokorpi pelasti parin Vuosaaren viimeisellä reiällä. Kuva: Juha Hakulinen

Bakkerin kanssa kärkipaikkaa jakava Kulokorpi on esittänyt hyviä otteita pitkin kesää, ja sama perustaso oli esillä myös tiistaina. Mitään erikoista tamperelaispelaajan ei tarvinnut esittää.

”Pelasin aika hyvin tiiltä. Taisin lyödä tänään kaikille väylille väyläosuman. Lähestymiset olivat ihan hyviä. Muutama lähelle, ja niistä putti sisään. Putteri oli aika jäässä, ja kaksi kolmen putin griiniä tuli”, totesi Kulokorpi.

Viime viikolla Vuosaaressa pelatun Finnish Tourin finaalikilpailun jälkeen Kulokorvella oli selkeä sapluuna, millä hän PGA:n mestaruuskilpailuihin lähti.

”Missasin viime viikolla kahdella viimeisellä kierroksella wedgellä kymmenen kertaa griinin. Tänään oli tavoitteena olla niissä vähän terävämpi ja saada mittoja paremmin kohdalleen. Siinä myös onnistuin.”

Albert Eckhardt teki uransa ensimmäisen albatrossin tiistaina. Kuva: Juha Hakulinen

Avauskierroksen iloisin hetki osui kilpailussa kolmatta sijaa yhdessä Peter Puhakan kanssa jakavalle Albert Eckhardtille (-1), joka teki albatrossin Vuosaaren nelosreiälle.

Albatrossit ovat harvinaisia onnistumisia, eikä Eckhardtkaan ollut aiemmin onnistunut sellaista tekemään.

”Hyvä draivi keskelle väylää. 158 metriä oli matkaa jatkolyöntiin, ja hyvä myötätuuli. Ysin mä siihen löin. Pallo tippui ylähyllylle ja lähti rullaamaan kohti reikää. Tovin se siinä vipelsi ennen kuin hävisi näkyvistä. Oli hieno fiilis!” tällä kaudella loukkaantumisten kanssa paininut Eckhardt kertoi onnistumisestaan.

Taistelu PGA:n mestaruudesta jatkuu keskiviikkona, jolloin myös seniorisarjan pelaajat aloittavat oman kilpailunsa.

Kategoriassa Uutiset