Alex Hietala hamuaa voittoa vyölleen Hirsalasta

Alex Hietalalla on selvät tavoitteet loppukaudeksi: vain voitto kelpaa. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi on loppusuorallaan, ja jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Kauden toiseksi viimeinen kilpailu pelataan tällä viikolla Hirsala Golfissa. Samassa yhteydessä pelataan myös ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n mestaruuksista. 54 reiän kilpailu käynnistyy torstaina ja päättyy lauantaina.

Kiertueen kokonaiskilpailua johtava Alex Hietala on ollut kauden kaikissa kilpailuissa kymmenen parhaan joukossa, mutta voitto on jäänyt Kullo Golf Clubia edustavalta nuorukaiselta vielä puuttumaan. Tähän asiaan hän lähtee hakemaan muutosta kauden kahteen viimeiseen kilpailuun.

”Peli on ollut jo pitkään hyvässä mallissa. Nyt yritetään saada yksi voittokin, eikä vain noita siellä päin -sijoituksia. Haluaisin saada kauteen sellaisen highlightin, ja sitä tässä lähdetään hakemaan”, Hietala sanoo.

Hietala sijoittui hyvän loppukirin ansioista toiseksi edellisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa. Suur-Helsingin Golfissa pelatun kilpailun jälkeen Hietala kävi pelaamassa Pro Golf Tourin osakilpailun Itävallassa, mutta menestys jäi laihaksi.

”Kisa oli vähän pannukakku, sellainen tasainen suoritus. Sijoitus oli kuitenkin ihan kohtuullinen, taisin olla yhdestoista”, myös viime viikon Kivitippu Pro-Amissa pelannut Hietala kertoo.

Hietala saa Hirsalaan useita kovia kirittäjiä, muiden muassa rankingissa toisena olevan Ilari Saulon, lyöntipelin Suomen mestaruuden voittaneen Rasmus Karlssonin sekä viime vuonna PGA:n mestaruutta juhlineen Joonas Granbergin.

Hirsalassa on mukana yhteensä 125 pelaajaa. Yleisen sarjan lisäksi kilpailussa on oma sarjansa naisamatööreille sekä PGA:n seniorijäsenille.

Kategoriassa Uutiset