Audi Finnish PGA Golf Tour uudistuu – tulevalla kaudella pelataan myös joukkuekilpailuja

Suomen kovatasoisin golfkiertue, Audi Finnish PGA Golf Tour, kokee suuren uudistuksen tulevalle kaudelle. Tähän asti kiertueella on pelattu pelkästään henkilökohtaisesta paremmuudesta, mutta toukokuussa käynnistyvällä uudella kaudella henkilökohtaisen kilpailun ohella pelataan myös joukkuekilpailua.

Joukkuekilpailussa mukana oleva joukkue voi olla joko seuran tai alueen nimeämä nelihenkinen joukkue, jossa voi olla sekä miehiä että naisia. Joukkuetta voi vaihtaa jokaiseen kilpailuun. Jokaisesta kilpailusta kerätään joukkueen sijoituksen perusteella pisteitä, ja voittaja ratkeaa kiertueen finaalissa syyskuussa Nordcenterissä. Joukkuekilpailun voittanut joukkue palkitaan ulkomaanmatkalla.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kiertuepäällikkö Teemu Laakso sanoo, että joukkuekilpailun mukaantulo kiertueelle on ollut keskusteluissa jo pidemmän aikaa, ja nyt asiat saatiin loksahtamaan kohdalleen.

”Halusimme tuoda kiertueelle uuden elementin, kun tässä on menty pitkään samalla kaavalla. Uskon, että tämä on myös seurojen jäsenille uusi ulottuvuus, kun he pystyvät seuraamaan, miten oman seuran pelaajat pärjäävät joukkuekilpailuissa. Joukkueilla voi olla myös omia yhteistyökumppaneitaan, joiden logot voivat näkyä esimerkiksi paidoissa”, Laakso kertoo.

”Näin alkuun on myös mahdollista koota aluejoukkue, jos yksittäisistä seuroista on vaikea saada joukkue liikkeelle. Kisojen ilmoittautuminen on auki, ja joukkueiden ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa”, Laakso jatkaa.

 

Joukkuekilpailu lisää yhteisöllisyyttä

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen näkee joukkuekilpailun mukaantulon Audi Finnish PGA Golf Tourille erittäin positiivisena asiana suomalaisen kilpagolfin näkökulmasta.

”Joukkuekilpailu on erinomainen lisäarvo Finnish Tourille. Se tukee yhteisöllisyyttä ja urheilullista kannustamista sekä luo lisää tervettä ja motivoivaa kilpailullisuutta kansalliseen kilpagolfiin.

Tämä avaa myös mahdollisuuksia uusille ajatuksille, sillä FT-joukkuekilpailu voisi tulevaisuudessa olla esimerkiksi reitti SM-joukkuemestaruuskilpailun finaalitapahtumaan. Se profiloisi seurojen välistä joukkuemestaruustapahtumaa aiempaa mielenkiintoisemmalla tavalla”, Juvonen kommentoi.

 

Karsinta joukkueeseen tuo lisää sisäistä kilpailua seuran pelaajille

Suur-Helsingin Golf on perinteinen kilpagolfseura, jossa tieto joukkuekilpailun lisäämisestä Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailuihin otettiin ilolla vastaan. SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski korostaa, että yksittäisten pelaajien menestys lämmittää totta kai seuroja, mutta joukkuemuotoisessa kilpailussa on vielä oma lisämausteensa.

”Siinä on aivan eri ääni kellossa, kun puhutaan seuran pärjäämisestä joukkueena. Se houkuttaa seuroja satsaamaan joukkueidensa valmennukseen aiempaa enemmän, ja sitä kautta saadaan myös aitoa ja luonnollista seuran sisäistä kilpailua pelipaikoista, kun joukkueen kokoonpanoa voidaan vaihtaa jokaiseen kilpailuun”, Raski perustelee.

Joukkuekilpailun hyvät puolet eivät loppuneet tähän, vaan Raski näkee asiassa myös muita positiivisia asioita.

”Näin toimitusjohtajan näkökulmasta tämä helpottaa meidän budjetointia, kun maksamme kauden alussa yhden maksun, joka kattaa neljän pelaajan osallistumismaksun jokaiseen Finnish Tourin osakilpailuun. Mielestäni tämä uudistus nostaa koko Finnish Tourin ihan eri tasolle”, Raski jatkaa.

Audi Finnish PGA Golf Tour käynnistyy toukokuussa Hirsalassa, ja kauden aikana pelataan yhteensä viisi lyöntipelikilpailua. Kiertueeseen kuuluvassa reikäpelin SM-kilpailussa ei pelata joukkuekilpailua. Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailukalenterin löydät osoitteesta www.finnishtour.fi.

Kategoriassa Uutiset