Bakkerin sisarukset johdossa Telia Samsung Openin avauskierroksella

Bakkerit kärjessä miehissä ja naisissa Telia Samsung Openissa

Nopeiden viheriöiden ja navakan tuulen yhdistelmä teki tuloksen teosta vaikeaa Telia Samsung Openin ensimmäisenä päivänä Vuosaaressa. Kyseessä on Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen kauden 2022 avauskilpailu.

Kilpailun yleisen sarjan johdossa viilettävät perjantain jälkeen Saku Tuusa, Jesse Saareks ja Teemu Bakker tuloksella 70 lyöntiä (-2). Kolmikon kannoilla on virolainen Ken-Marten Soo, joka nousi lopussa yhden lyönnin päähän tuloksellaan 71 (-1). Kärjen tuntumassa tuleva duo Elmo Gerkman ja Kim Koivu jakaa viidettä sijaa tuloksella 72 (par).

Katri Bakker pelasi kierroksensa tulokseen 73 (+1) ja johtaa naisten sarjaa ensimmäisen päivän jälkeen. Toisena oleva Aada Rissanen on lyönnin päässä. Kolmatta sijaa jakavat Anastasia Hekkonen ja Emilia Väistö, jotka selvittivät kentän 77 lyönnillä.

Kilpailu pelataan Itä-Helsingissä sijaitsevalla Vuosaari Links -kentällä.

Rautalyönnit Teemu Bakkerin turva

Yleisen sarjan johtopaikkaa jakava Teemu Bakker kehui kierroksen jälkeen hyväkuntoista kenttää ja griinejä. Hän totesi rautalyöntiensä olleen tänään vireessä.

”Muutaman kerran pääsin hyvin lähietäisyydelle rautojen kanssa, ja niistä ne birdiet tuli. Varmasti monella oli haasteita lipun paikkojen kanssa, mutta hyvä, ettei ole liian helppoa”, Bakker sanoi.

Bakkerin suunnitelmissa on kiertää tämän vuoden kaikki Finnish Tourin osakilpailut. Hän korostaa kiertueen merkitystä suomalaisen golfin eteenpäinviejänä.

”Nämä kisat ovat hyviä kehityksen paikkoja. Nyt kun muutama vuosi  minulla on ollut haastavaa, eikä ole ollut etenemismahdollisuuksia esimerkiksi karsintojen kautta, on hienoa, että Suomessa pystyy harjoittamaan ammattia ja näihinkin kisoihin on tullut kovempia pelaajia. Finnish Tour on menossa hyvään suuntaan”, Bakker kiitteli.

Teemu Bakker jakaa Telia Samsung Openin avauspäivän jälkeen Jesse Saareksen ja Saku Tuusan kanssa. Kuva: Tomi Natri

 ”Huomenna mennään tulos edellä”

Challenge Touriin valmistautuva ja kahden edelliskauden Finnish Tourin avauskilpailun voittaneen Roope Kakon kierrokseen mahtui sekä hyviä että vähemmän hyviä kokemuksia. Avauksiinsa tyytyväinen Kakko päätyi tulokseen +5. Hän antoi kolmen putin griineistä huolimatta itselleen hyvän arvosanan myös puttaamisessa.

”Griinit olivat todella liukkaat ja tuulen kanssa ne oli todella hankalat pelata. Vaikka mielestäni puttasinkin tänään hyvin, niin silti parilla väylällä käytin kolme puttia”, Kakko harmitteli.

Pitkästä aikaa Vuosaari Linksillä vieraillut Kakko ei osannut suoralta kädeltä sanoa, pelasiko hän hyvin vai huonosti. Eniten mies koki hyötyneensä kierroksesta mentaalipuolella.

”Ei missään vaiheessa tullut sellaista lyöntiä, jonka olisin vedellyt puolivaloilla. Ihan nadalina painoin, vaikkei tullut tuon parempaa tulosta. Nyt on harjoituskierros vedetty ja jatko on helpompi, kun tietää minkälainen peto on vastassa”, hän sanaili.

Kotikentällään pelanneista Oscar Darlington on perjantain jälkeen jaetulla 13. sijalla. 20-vuotiaan Darlingtonin kierroksen kohokohtana oli nelosväylän eagle. 10. reiän birdien jälkeen vuosaarelainen kävi jo tuloksessa -3, mutta seuraavalla reiällä tullut tuplabogi pudotti hänet terävimmästä kärjestä. Takaysi sujui etuysin kaksi alle -tulosta nihkeämmin, ja Darlington päätyi tulokseen 75 (+3).

Mestaruuden puolustaja aloitti vahvasti

Naisten sarjassa johtoa pitää Katri Bakker. Hän on miesten sarjassa johtopaikkaa jakavan Teemu Bakkerin sisko. Katri puolustaa Finnish Tourin viime vuoden kokonaiskilpailun voittoa, eikä hän halua tyytyä tällä kaudella vähempään.

“Päätavoitteeni on puolustaa mestaruutta”, hän totesi.

Bakker haki vauhtia Finnish Tourille talvella Dubain-leiriltä. Helmikuussa Espanjassa hän oli Suomen joukkueessa mukana voittamassa perinteistä neljän maan maaottelua.

Myös Bakker jakoi tunnustusta Vuosaari Linksin viheriöille, jotka tuulen lisäksi haastoivat tänään pelaajia.

Kilpailu jatkuu lauantaina ja päättyy sunnuntaina. Palkintopotissa on 10 000 euroa, josta voittajalle lohkeaa 2 650 euroa. Voittaja palkitaan myös kiertueen päätukijoihin kuuluvan Westerback 1897:n toimesta Seikon rannekellolla.

 

Kategoriassa Uutiset