Eetu Isometsä ja Tero Simola aloittivat vahvimmin – Saksa naisten kärkinimi

Hyvä draivipeli oli Isometsän ase avauspäivänä. Kuva Juha Hakulinen.

Tammikuussa amatööriviheriöt taakseen jättänyt ja ammattilaiseksi siirtynyt Eetu Isometsä ja kokeneemman kaartin ammattilainen Tero Simola aloittivat parhaiten Audi Finnish PGA Golf Tourin Hirsalan osakilpailun. Kärkikaksikon avauskierroksen tulos oli 70 (-2) lyöntiä.

Naisten kilpailussa jatkettiin siitä, mihin kauden avauskilpailussa Nordcenterissä jäätiin, sillä Elina Saksan (+1) nimi komeilee jälleen tuloslistan kärjessä.

Vihti Golfia edustava Isometsä lähti kypsällä taktiikalla päivään, eikä hän ollut moksiskaan muutamasta bogeysta.

”Annoin itselleni luvan tehdä yhden bogeyn molemmille yseille, ja ne myös sinne tuli. Täällä on pakko pitää pallo pelissä, että voi tehdä tulosta. Jos saa pallon tiiltä hyvin kentälle, niin sen jälkeen siellä on kyllä hyvin mahdollisuuksia”, Isometsä kertoi kierroksensa kulusta.

Isometsä huomasi kierroksen aikana, että draivi kulkee hyvin, eikä hän pidätellyt isoimman aseensa käyttöä.

”Juuri äsken laskin, että löin yhteensä yhdeksän draivia. Löin pari ekstradraivia, kun se tuntui koko päivän hyvältä.”

Pelaajilta kuului kehuja Hirsalan viheriöistä, ja Isometsä yhtyi kehujien joukkoon. ”Ne olivat aivan täydelliset. Ihan kesäkunnossa!” kärkimies sanoi.

Isometsän ja Simolan lisäksi Markus Luoma ja Peter Puhakka (-1) pelasivat parin alittaneen kierrostuloksen.

Elina Saksa hakee kauden toista voittoaan. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailua johtava Elina Saksa pelasi sekä kierroksen alun että lopun hyvää golfia, mutta kierroksen keskivaiheille tuloskorttiin lipsui neljä bogeya.

”Tänään oli sellainen hyvä huono kierros. Par-viitoset pelasin hyvin, ja niillä pelasti aika paljon. Tänään sai muutenkin pelastella aika paljon. Mutta hyvä lähipeli auttoi siihen”, Aura Golfia edustava Saksa sanoi.

Saksa ei ollut alkuunkaan huolissaan hieman tahmeasti sujuneesta lyömisestään.

”En ole mistään huolissani. Yritän vain tehdä hyviä svingejä kentällä, kun tässä on pieni svingikorjaus menossa. En odottanutkaan, että se olisi vielä tässä kilpailussa hyvässä kunnossa”, hän jatkoi.

Saksan lähimpinä haastajina vaanivat Matilda Svahn (+2) ja Emilia Tukiainen (+3)

Kategoriassa Uutiset