Erofejeff on jättänyt bogeyt muiden huoleksi Nokialla – Wikströmillä huikea lopetus

Peter Erofejeff tähyää isoa ykköstilaa lauantaina. Kuva Juha Hakulinen.

Peter Erofejeffin kaksi ensimmäistä kierrosta NRG Open Hosted by Veikko Salli -kilpailussa ovat olleet virheetöntä peliä. Tuloksessa -10 oleva Erofejeff ei ole tehnyt kahteen päivään ainoatakaan bogeya, ja hän johtaa kilpailua kahdelle lyönnillä ennen Jesse Waaralinnaa (-8). Kotikentällään pelaava Sami Välimäki jakaa kolmatta sijaa yhdessä Niklas Dahlgrenin kanssa (-6).

Naisten kilpailussa Ursula Wikströmin (-6) ote kärkitilasta oli jo lipeämässä, mutta neljän birdien putki kierroksen loppuun nosti hänet takaisin kilpailun johtoon. Wikström ja toisena oleva Noora Komulainen (-5) pelasivat molemmat perjantaina kierroksensa 68 lyönnillä. Kolmantena oleva Matilda Svahn sinnittelee kärkikaksikon kannoilla tuloksessa -3.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kärkipelaajiin jo vuosia kuulunut Erofejeff nautti silminnähden torstain ja perjantain kierroksistaan, jotka hän pelasi yhdessä NHL-tähti Patrik Laineen kanssa. Ryhmän kolmas pelaaja oli Tyko Tuohimaa.

”Kaikilla oli todella hauskaa. Minä unohdin tuloksenikin kierroksen aikana, kun meillä oli niin mukavaa, eikä tullut stressattua pelaamisesta. Olen tänä vuonna mennyt monesti ylisuorittamaan kentälle, eikä siitä silloin tule mitään: chipit karkaavat ja putit menevät läpi breikeistä. Nyt kun siihen tuli yleisöä, niin minä päästin irti kaikesta, ja rupesin jopa vähän niin kuin esiintymään. Se oli taas hyvä opetus, miten tätä peliä kannattaa pelata”, Erofejeff kertoi huippukierroksensa jälkeen.

Miesten kilpailun ykköspalkinto on 9000 euroa, ja Erofejeff pääsee parhaista asetelmista taistelemaan ykköstilasta. Mutta lauantaista ei ole tulossa pelkkä rauhallinen kävelyretki Nokian Rock-kentällä.

”Jos keli lämpiää ja on tyyntä, niin tiedän, että siellä on nälkäisiä kavereita takana. Se on painettava vaan kaasua, ei mitään muuta. Ja se on paras tilanne”, Erofejeff tietää.

Patrik Laineen esitykset kiinnostivat yleisöä Nokialla. Kuva Juha Hakulinen.

Kilpailuun oman lisämakunsa tuoneet NHL-pelaajat Patrik Laine (+40) ja Sami Vatanen (+16) olivat molemmat todella tyytyväisiä urakkaansa, joka molempien kohdalla jäi tällä kertaa kahden kierroksen mittaiseksi.

Vatanen tosin sanoi heti kilpailun jälkeen, että jos Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen kutsuu ensi vuoden kilpailuun, niin tavoitteetkin ovat tätä vuotta korkeammalla.

”Silloin pitää päästä cutista läpi!” tuloksen 79 perjantaina pelannut Vatanen linjasi.

Vatasen kierros alkoi todella kankeasti, sillä hän oli neljän pelaamansa kierroksen jälkeen jo viisi yli parin.

”Siinä vaiheessa aloin jo miettiä, että mitäköhän tästä päivästä tulee. Mutta sain sen jälkeen pelin paljon paremmin uomiinsa, ja tuolla takaysillä oli paikkoja tehdä enemmänkin birdiejä”, kolme birdieä kierroksellaan upottanut Vatanen kertoi.

Laineen 94 lyönnin kierroksellakaan ei puristettu liikaa mailaa, vaikka numerolappu olikin rinnassa.

”Se oli meidän päivän teema, että pidetään hauskaa, vaikka tosissaan pelataankin. Hyviä kokemuksia ja hienossa porukassa pääsi pelaamaan”, Laine kehui tuloskorttien allekirjoituksen jälkeen.

Laine oli ehdottomasti samaa mieltä Vatasen kanssa, että jos kutsu ensi vuoden kisaan tulee, niin hän on ehdottomasti mukana.

”Ihan varmasti tulen, jos vain taso riittää. Kyllä täällä niin hauskaa oli”, Laine hehkutti kokemustaan.

Vatasen ja Laineen ei tarvitse odottaa kilpailukutsua ensi kesään asti, sillä Kimmo Sirainen lupasi, että kaksikko on enemmän kuin tervetulleita myös ensi vuoden kilpailuun.

”Tämä on mielestäni juuri sitä, mitä meidän Suomessa pitää tehdä. Golfin pitää saada julkisuutta, ja sitä olemme tällä viikolla saaneet”, Sirainen sanoi.

Ursula Wikström pääsee pelaamaan Noora Komulaista vastaan kilpailun voitosta. Kuva Juha Hakulinen.

Ursula Wikström ja Noora Komulainen olivat ennakkoarvioissa NRG Openin kaksi kovinta naispelaajaa, ja lauantaina he lähtevät kärkiryhmässä ratkomaan 7700 euron ykköspalkinnon kohtaloa. Kolmantena oleva Matilda Svahn pelaa vielä amatöörinä, joten hän ei ole rahanjaossa mukana, vaikka voittaisi kilpailun.

Wikströmin hyvä birkkuputki kierroksen lopussa oli kullanarvoinen.

”Sitä ennen oli vähän hankalampaa, mutta tuuli tyyntyi tuossa lopussa ja pääsin hyödyntämään par-femmat”, Wikström kertoi.

Kun Wikström kuuli, että hän pelaa Komulaisen kanssa päätösryhmässä, oli ilo ylimmillään.

”Ai pääsen pelaamaan Nooran kanssa huomenna? Kiva! Saadaan kova tappelu aikaiseksi. Ja Matilda on pelannut hyvää peliä, tosi kiva nähdä, että tuollainen nuori tyttö vetää noin hyvin”, Wikström sanoi.

NRG Openin päätöskierros käynnistyy jo kello 7.00. Ensin kentälle lähtee naisten sarja, ja sen jälkeen starttaavat miehet. Päätöskierros pelataan myös kolmen pelaajan ryhmissä.

Kategoriassa Uutiset