Erofejeff pääsee jälleen kärkipaikalta päätöskierrokselle

Peter Erofejeff selvisi parilla tästä heinäseikkailustaan Vuosaaren 17. reiällä. Kuva Juha Hakulinen.

Peter Erofejeff oli kärkiryhmän ainoa pelaaja, joka onnistui säilyttämään asemansa tuloslistan huipulla Audi PGA Finland Championshipin toisena kilpailupäivänä. Erofejeff pelasi 69 (-3) lyönnin kierroksen, ja hän on yhteistuloksessa -7. Hän johtaa Vuosaari Golfissa pelattavaa kilpailua kolmella lyönnillä.

Erofejeffin kanssa samassa ryhmässä pelanneet Tuomas Salminen ja Henri Satama pelasivat kierroksensa parissa, ja he ovat mukana isossa takaa-ajajien joukossa, jotka ovat yhteistilanteessa -4. Salmisen ja Sataman kanssa toista sijaa ovat jakamassa päivän parhaan tuloksen (66) pelannut Erik Myllymäki, Joonas Granberg, Mikael Salminen ja Henri Salonen.

Kärkimies takelteli torstaina draiviensa kanssa, vaikka se ei isosti tuloskortissa näkynytkään.

”Jos eilen oli helppo päivä, niin tänään kroppa tuntui ihan vammaiselta, ihan kuin en olisi pitänyt mailasta ikinä kiinni. Lyöminen on silloin sellaista pakottamista, ja löin tänään paljon huonoja draiveja”, Erofejeff harmitteli.

Erofejeffin pelastukseksi toisella kierroksella muodostuivat hyvä wedgepeli ja lämpimänä ollut putteri. Hän upotti kaikkiaan seitsemän birdieä. Perjantain päätöskierrokselle Erofejeff lähtee luottavaisin mielin, vaikka tämän kauden aikana hän ei ole onnistunut voittoa vielä itselleen sinetöimään hyvistä yrityksistä huolimatta.

”Mielenkiintoinen päivä tulossa huomenna. Iso nippu on ihan siinä selän takana.”

Henri Salonen teki 10. reiälle birdien hyvän chipin jälkeen. Kuva Juha Hakulinen.

Opettavien ammattilaisten ykkösenä jatkava Henri Salonen taistelee tasaväkisesti kokonaiskilpailun voitosta pelaavien ammattilaisten kanssa. Salonen kiersi Vuosaaren links-kentän 71 (-1) lyönnillä.

”Tänään oli hieman vaikeampaa kuin eilen. Raudat olivat vähän heikkoja, mutta toisaalta löin parempia draiveja tänään. Sellaista taisteluahan se oli”, Salonen kiteytti päivän urakkansa.

Salosella – ja muilla opettavilla ammattilaisilla – on kilpailussa panoksena suora paikka opettavien ammattilaisten EM-joukkuekilpailuun. Kilpailun paras opettava ammattilainen kuittaa paikan joukkueeseen ilman karsintoja.

”Se oli tärkein syy osallistua tähän kilpailuun. Ja onhan se kiva kiusata noita pelaavia ammattilaisia. Mutta huomenna pitää jaksaa vielä punnertaa”, Salonen muistuttaa.

Salosella on kahdeksan lyönnin kaula seuraavaan opettavaan ammattilaiseen, Jarkko Raskiin, joten Salosen EM-reissu näyttää varsin todennäköiseltä.

Päivän aikana välillä reippaaksikin yltynyt vesisade ei Teemu Tyryä hyydyttänyt. Kuva Juha Hakulinen.

PGA:n seniorijäsenet aloittivat myös omat mestaruuskilpailunsa torstaina. 36 reiän mittaisena pelattavassa seniorisarjassa parhaiten avauspäivänä pelasivat Tapani Saarentola, Timo Rantanen ja Teemu Tyry. He kaikki pelasivat tuloksen 79 (+7).

Kilpailun päätöskierros pelataan perjantaina.

Kategoriassa Uutiset