European Tour -voittaja Roope Kakko hakee Vuosaaressa kisatuntumaa ja kolmatta perättäistä Finnish Tourin avauskilpailun voittoa

Roope Kakko voitti vuosi sitten Nordcenterin Fream-kentällä pelatun Finnish Tourin avauskilpailun. KUVA: JUHA HAKULINEN

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crispin eli tuttavallisemmin Finnish Tour käynnistyy  vuoden 2022 osalta perjantaina Vuosaari Links -kentällä, Helsingissä. Kolmipäiväisen Telia Samsung Openin voittoa lähtee tavoittelemaan 148 pelaajaa, joista yleisessä sarjassa 127 ja naisten sarjassa 21.

Avauskilpailun nimekkäin osallistuja ovat European Tour -voittaja Roope Kakko. Helmikuussa 40 vuotta täyttäneen konkarin varsinainen kiertue on Challenge Tour, jossa hänellä on vain yksi tavoite: nousu DP World Tourille eli entiselle European Tourille.

”Kaikki tekeminen tähtää nousuun, oli se sitten Challenge Tourin tai syksyn karsintojen kautta. Matkan varrella yritetään harjoittelemalla tilkitä niitä aukkoja, jotka mahdollisesti olisivat sen esteenä”, Kakko sanoi Finnish Tourin avauskisan alla.

Kakolle tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin, kun hän osallistuu Finnish Tourin avaukseen. Kahdella edellisellä kerralla hän on myös poistunut kisapaikalta voittajana.

”Ajoituksellisesti nämä ovat sattuneet hyvin. Tykkään pelata kisan alle ja mennä siitä omalle varsinaiselle työmaalle”, Kakko perustelee.

Vuosaareen Kakko lähtee ensisijaisesti kehittämään pelin sisäisiä asioita sekä hakemaan pelituntumaa ja onnistumisia, jotka kantaisivat myös viikon kuluttua Madridissa pelattavassa Challenge Tourin osakilpailussa.

Kakko on valmistautunut tähän kauteen kahden valmentajan taktiikalla, jossa Mika Piltzin kehittää täyttä svingiä ja lähipelivalmennuksesta vastaa Timo Rauhala. Kummatkin ovat eturivin suomalaisia golfvalmentajia. Heidän opeillaan Kakko lähtee avauskisaan tietysti myös voitto mielessä.

”Aina kun pelataan, totta kai voiton pitää olla jonkin näköinen tavoite, mutta en ole sen suuremmin miettinyt sitä. Pelin puolesta siihen ei pitäisi olla mitään esteitä. Se iso ajatus kuitenkin on, että saan vähän peliä alle, jotta näkisi missä mennään sen kanssa”, Kakko toteaa.

Voitolla Kakko kerryttäisi myös matkakassaa. Palkintopotissa on 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 2 650 euroa. Lisäksi yksi kiertueen päätukijoista, Westerback 1897, palkitsee jokaisen osakilpailun voittajan Seikon rannekellolla.

Kakon lisäksi muita nimekkäitä pelaajia Telia Samsung Openissa ovat Lauri Ruuska ja Alex Hietala, jotka ovat Kakon tapaan Challenge Tour -pelaajia. Naisissa suosikkeihin lukeutuvat Aada Rissanen, Emilia Väistö, Katri Bakker ja Henni Mustonen

Kiertueen voittajalle stipendi European Tourin karsintoihin

Finnish Tourin promoottori Jani Perttilä ja Perkko Oy:n myyntipäällikkö Jari Mantila esittelevät kiertueen kokonaiskilpailun voittajan palkintoa Seiko 55th Anniversary Limited Edition Diver SLA043J -kelloa. KUVA: PETRI MELLER

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp on saanut täksi vuodeksi uuden promoottorin, kun GoGolf Oyj otti vetovastuun Suomen PGA:n omistamasta kiertueesta. Uuden promoottorin tavoitteena on lisätä kiertueen vetovoimaa ja tehdä siitä entistä parempi ponnahduslauta suomalaisille ammattilaisille.

Hyvä esimerkki tästä on se, että kiertueen kokonaiskilpailun voittajalle myönnetään monialayritys Boreo Oyj:n sponsoroima 3 000 euron stipendi syksyllä pelattaviin European Tourin karsintoihin, joista pelaajalla on mahdollisuus saada paikka joko DP World Tourilla tai Challenge Tourilla. Kokonaisvoittaja saa ranteeseensa myös Seikon kellon, jonka arvo on noin 5 000 euroa.

Kiertueelle osallistuvat pelaajat äänestävät kauden loputtua keskuudestaan nousevan tähden, joka voi olla korkeintaan 25-vuotias pelaaja. Valitulle pelaajalle pääomasijoitusyhtiö CapMan Oyj tarjoaa vuodeksi käyttöön TrackMan-lyöntianalysaattorin tukemaan harjoittelua.

Finnish Tourilla pelataan tänä vuonna seitsemän osakilpailua.

Finnish Tour 2022

13.–15.5. Telia Samsung Open, Vuosaari Links
27.–29.5. Kuljetusrinki Open, Hills by GoGolf, Punaiset-kenttä
2.–4.6. Eezy Open, Golf-Pirkkala
9.–11.6. Westerback 1897, Hills by GoGolf, Mustat-kenttä
7.–9.7. CapMan Wealth Services Open, Peuramaa Golf, Porkkala-kenttä
28.–30.7. Finnish Tour 6, Suur-Helsingin Golf, Lakisto
9.–11.9. WestStar Open, Vuosaari LinksKategoriassa Uutiset Avainsanat: , , ,