Finaalikilpailu huipentaa Audi Finnish PGA Golf Tour -kauden

Tuomas Nukarilla ja Casper Simbergillä on vielä mahdollisuudet kokonaiskilpailun voittoon. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi 2021 päättyy tulevana viikonloppuna Peuramaa Golfissa pelattavaan finaalikilpailuun. Finaalin yhteydessä pelataan myös Suomen PGA:n mestaruuskilpailut. Aiemmista vuosista poiketen kilpailu pelataan Peuramaan Vanha Peura -kentällä, joka tuo varmasti uusia haasteita Porkkala-kenttään tottuneille pelaajille.

Yleisessä sarjassa Niclas Hellberg johtaa kauden kokonaispistekilpailua 461 pisteellään. Kalle Samoojan caddiena työnsä aloittanut Hellberg ei ole kuitenkaan Peuramaalla mukana, joten kokonaiskilpailun voitosta pääsevät taistelemaan muut pelaajat.

Peuramaan kilpailuun osallistuvista pelaajista kauden parhaan pelaajan titteliin on vielä mahdollisuudet Casper Simbergillä (436 pistettä), Tuomas Salmisella (415), Juhana Kukkosella (352), Tuomas Nukarilla (336) ja Miki Kurosella (275). Kilpailun voitosta saa 200 pistettä.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Peuramaalla huomio kiinnittyy European Tourilla pelaavaan Janne Kaskeen, Challenge Touria ja Keski-Euroopan Pro Golf Touria kiertävään Alex Hietalaan ja viime viikolla parhaaksi suomalaiseksi Timberwise Finnish Openissa yltäneeseen Saku Haloseen. Myös kotikentällään pelaava Henrik Kontro on pidettävä mielessä voittajasuosikeista puhuttaessa.

Naisten puolella kokonaiskilpailua johtaa Katri Bakker. Naisissa kilpailun voitosta saa 50 rankingpistettä, ja Bakker on onnistunut keräämään viidessä pelaamassaan kilpailussa yhteensä 126,5 pistettä. Kauden ainoa voitto on tullut reikäpelin SM-kilpailuista Laukaan Peurunkagolfissa.

Takaa-ajajina kilpailuun lähtevillä Emilia Torvisella (105,25), Aada Rissasella (105), Emilia Väistöllä (82) ja Henni Mustosella (80) on vielä mahdollisuus kokonaiskilpailun voittoon, mutta se edellyttää heiltä huippuonnistumisia.

Kilpailu käynnistyy perjantaiaamuna, ja voittajat ovat selvillä sunnuntaina.

Kategoriassa Uutiset