Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp karsinnat on saatu päätökseen

Keskellä voittaja Tatu Toivo, vasemmalla Joel Talusén ja oikealla Elyess Barhoumi.

Perjantaina ja lauantaina Peuramaan Porkkala kentälle miteltiin tämän kauden pelipaikoista Finnish Tourille aurinkoisessa, mutta koleassa ja tuulisessa säässä. Peuramaan kenttä avattiin vasta torstaina pelaajille pitkittyneen talven johdosta. Kevätkunto näkyi Porkkalan kentällä, mutta pääosin  tullut palaute oli positiivista. 

Yleisessä sarjassa 20 parasta pelaajaa saivat vahvan kategorian kaudelle 2022 ja naisissa kolme parasta. Yleisessä sarjassa myös sijoille 21-40 sijoittuneet tulevat saamaan hyvän kategorian kesälle. 

Naisten sarjassa jopa ylivoimaiseen voittoon golfasi SHG:n Hanna-Leena Ronkainen. Ronkainen pelasi ensimmäisen kierroksen tulokseen 74 (+2) ja toisen kierroksen tulokseen 79 (+7). Toisena päivänä tuuli yltyi ja teki pelaamisesta haastavampaa kuin ensimmäisenä päivänä.

Ronkaisella on pelioikeus viime kaudelta yleiseen sarjaan, mutta hän halusi tulla hakemaan pelioikeuden myös naisten sarjaan. “Pitkän tauon jälkeen kun innostuin taas pelaamaan kilpagolfia niin huomasin viime vuonna, että taso ei ihan riittänyt yleisessä sarjassa voitosta pelaamiseen ja kaipaan sitä fiilistä kun pelataan viimeisessä ryhmässä voitosta ja siitä johtuen tämä sarjan vaihtaminen” toteaa Hanna-Leena. 

Ronkainen toimii SHG:n Head Prona ja tekee myös muita hommia SHG:n organisaatiossa. Harjoittelu on jäänyt vähäiseksi tai olemattomaksi viime vuosina, mutta halu kilpailla on säilynyt. Lähtökohtaisesti Ronkaisen kalenteriin on merkitty kaikki Finnish Tourin kisat. “ Olen innoissani, että pääsi taas kisaamaan pitkästä aikaa ja oli hieno hetki pitää voittopuhe reilun 15 vuoden tauon jälkeen”.

Pelipaikan tulevalle kaudelle naisten sarjassa pelasivat myös toiseksi sijoittunut June Weckman ja kolmanneksi tullut Ella Mäki-Tanila.

Miesten sarjassa käytiin tiukempi kamppailu voitosta. Iltapäivän kova tuuli haastoi pelaajia toden teolla. Pisimmän korren loppujen lopuksi veti Jyväs-Golfin Tatu Toivo. Toiseksi sijoittui Tunisian Elyess Barhoumi ja kolmanneksi Joel Talusén.

Tatu jätti kilpakentät muutama vuosi sitten ja siirtyi valmennus hommiin. “Viime kaudella pelihimot kuitenkin vähän kasvoivat ja päätin tulla valmennettavien mukana kisaamaan tänä viikonloppuna. Täyttä kautta Finnish Tourilla en kuitenkaan tule pelaamaan, mutta muutamia kisoja kylläkin” Jyväs Golfin Head Pro Tatu toteaa.

 

Kategoriassa Uutiset