Finnish Tourin karsinnat käynnissä Peuramaalla

Vappuviikonloppuna pelattavan Finnish PGA Golf Tour Presented by Crispin karsintakilpailu Peuramaalla on päästy aloittamaan melko hyvissä olosuhteissa. 

Kiertueen pelioikeuksia lähti Peuramaan Porkkala-kentälle tavoittelemaan 101 pelaajaa, joista seitsemän naisten sarjassa. Kaksipäiväisen karsintakilpailun perusteella tulevalle kaudelle tulee vahvan kategorian saamaan yleisessä sarjassa TOP20 sijoittuneet pelaajat, ja sijoilla 21–40 saavat hyvän kategorian. Naisten sarjassa karsinnan kolme parasta saa vahvan kategorian. Kaikki tuloksen saaneet tulevat saamaan molemmissa sarjoissa kategorian Finnish Tourille kaudelle 2022. 

Kilpailunjohtaja Arto Teittinen on innoissaan mukaan ilmoittautuneiden pelaajien suuresta lukumäärästä. “Talvi on ollut haastava golfkentille, ja se näkyy myös Peuramaalla. Hienoa, että kisa päästään kuitenkin pelaamaan ja pelipaikat pystytään jakamaan.”

Promoottori Jani Perttilä GoGolfilta on tyytyväinen, että taas päästään pelaamaan kilpagolfia. “Viikko sitten oli vielä epävarmaa, pystytäänkö tänä viikonloppuna ylipäänsä pelata.” 

Avauskierrokselta palanneiden kilpailijoiden antama palaute on ollut positiivista. Kenttä on kevätkunnossa, mutta odotuksia paremmassa kunnossa, ja olosuhteetkin mahdollistavat tuloksen teon.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen naisten sarjassa johdossa on Hanna-Leena Ronkainen tuloksella +2  ja yleisessä sarjassa Tunisian Elyess Barhoumi tuloksella -1.

Pelit jatkuvat lauantai aamuna ja illan päätteeksi tiedetään ketkä ovat paikkansa ansainneet kiertueelle.

Finnish Tourin ensimmäinen osakilpailu pelataan kahden viikon päästä Vuosaari Linksissä, missä kilpailemassa nahdään karsintakilpailusta mukaan selvinneiden lisäksi viime kaudelta pelioikeutensa ansainneet pelaajat. 

 

Kategoriassa Uutiset