Finnish Tourin palkintokellolla historiallinen esikuva

Kuluvan vuoden jokaisen Finnish Tourin osakilpailun voittajille luovutetaan arvokas Seikon rannekello. Koko vuoden ykköselle on varattuna arvokas aikarauta, joka kunnioittaa Seikon omaa historiallista merkkipaalua. Seiko Prospex SLA043J1 Limited Edition 55th Anniversary on kunnianosoitus Seikon ensimmäiselle sukeltajan kellolle vuodelta 1965.

Seiko Prospex SLA043J1 Limited Edition 55th Anniversary

Vuoden 2022 Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittajalle luovutettava 5 000 euron arvoinen Seiko Prospex SLA043J1 Limited Edition 55th Anniversary on ”re-issue” malli alkuperäisestä sukeltajankellosta, jonka merkitys on ollut Seikolle paljon muutakin kuin Etelämantereen tutkimusmatkailijoiden tarpeiden tyydyttäminen.

Palkintokello on parannettu uusintapainos alkuperäisestä kellolegendasta, ja on yksi rajoitetusta vain 1700 kappaleen erästä. Jokaisessa yksilössä on sarjanumero kaiverrettuna takakanteen.

Kellon runko vastaa täydellisesti alkuperäismallin runkoa muodoltaan, mutta siihen on lisätty nykyaikainen kovetettu pinnoite suojaamaan naarmuilta. Kellossa on kierrettävä takakansi, ruuvilukittava nuppi ja safiirilasi, sekä pyörivä kellotaulun kehä.

Kellossa on Seikon huippulaadukas 8L35 automaattikoneisto, jossa on 55 tunnin käyntivara. Mallin vesitiiviyttä on parannettu alkuperäisen mallin 150 metristä 200 metriin.

Alkuperäinen Seiko 6217 kello vuodelta 1965 suunniteltiin japanilaisten Etelämanner-tutkimusretkeilijöiden käyttöön aikana, jolloin vedenpitäviä kelloja ei ollut kovinkaan laajalti saatavilla. Se oli ensimmäinen Japanissa valmistettu sukeltajankello, ja oli vedenpitävä 150 metrin syvyyteen.

Kello suunniteltiin käytettäväksi ankarimmissa mahdollisissa olosuhteissa, ja se osoittautuikin luotettavaksi ja tarkaksi. Seikon ensimmäinen sukelluskello vastasi annettuun haasteeseen ja suoriutui jokaisesta kahdeksasta tutkimusmatkasta hyvin.

Vapaa-ajan sukelluksen suosion kasvaessa kello sai yhä laajemman käyttäjäkunnan, ja vei Seikon jatkuvalle kehityksen polulle kestävien, tarkkojen ja turvallisten sukeltajankellojen osalta – kehityksen, joka on jatkunut tähän päivään asti.

 

 

Kategoriassa Uutiset