Henri Satama ja Emilia Väistö Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalin parhaat – Satamalle myös PGA:n mestaruus

Henri Satama pääsi tuulettamaan voittoa monen vuoden tauon jälkeen. Kuva Juha Hakulinen

Pitkän linjan ammattilaisgolfari Henri Satama (-13) venyi voittoon Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden viimeisessä osakilpailussa Peuramaa Golfissa. Satama oli paras myös samassa yhteydessä pelatuissa Suomen PGA:n mestaruuskilpailuissa. PGA:n seniorimestariksi ylsi Mikko Korkalainen (+10).

Naisten finaalin vei puolestaan nimiinsä Etelä-Pohjanmaan Golfia edustava Emilia Väistö (-1).

Satama lähti päätöspäivään tasatilanteessa Peter Erofejeffin kanssa, eikä kaksikko meinannut saada millään eroa toisiinsa sunnuntain kierroksella. Vanha Peura -kentän 17. reiällä Satama onnistui kuitenkin tekemään birdien, ja hän pääsi lähtemään yhden lyönnin etumatkan turvin viimeiselle reiällä. Jyrkkään alamäkeen pelattavalla par 3:lla Satama teki varman parin, ja kun Erofejeff teki kolmen putin bogin, Satama pääsi tuulettamaan ensimmäistä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailuvoittoa pitkään aikaan.

”Edellinen voitto taitaa olla vuodelta 2014. Olen kyllä niillä haminoilla ollut monta kertaa, mutta nyt sain vietyä homman loppuun asti. Tämä jättää hyvän maun kaudesta”, nilkkavaivaisena koko kilpailun ajan pelannut Satama sanoi.

Peuramaalla satoi aamupäivällä niin reippaasti vettä, että kilpailu oli keskeytettynä 45 minuutin ajan. Kärkiryhmä ei ollut ehtinyt pelata kuin pari reikää ennen keskeytystä. Se ei kuitenkaan Sataman peliä suistanut raiteiltaan.

”Oli alusta asti rento ja keskittynyt olo. Yleensä kisoissa tulee sellainen huono jakso, ja peli saattaa siitä herpaantua. Mutta täällä koko kolme päivää homma pysyi hyvin kasassa. Se on sellainen asia, mistä olen eniten iloinen”, Satama kertoi ja antoi vielä kertaalleen ison tunnustuksen caddielleen ”Fopalle”, joka piti peliryhmän tunnelman rentona.

Kärkiryhmässä kolmantena pelannut Janne Kaske (-11) otti komean loppukirin, kun hän lopetti kierroksensa birdie – eagle – birdie. Sen turvin hän nousi jakamaan kakkostilaa yhdessä Erofejeffin kanssa.

Naisten kärkikolmikko Aada Rissanen, Emilia Väistö ja Oona Kuronen. Kuva Juha Hakulinen

Naisten kilpailussa Emilia Väistö joutui taistelemaan tosissaan, että sai pidettyä Oona Kurosen (par) takanaan. Lopulta kärkikaksikon eroksi jäi vain yksi lyönti. Naisten kilpailun kolmanneksi sijoittui Aada Rissanen (+2).

”Tänään oli vaikea päivä. En lyönyt kauhean hyvin, mutta hyvä puttipeli pelasti minut tällä kertaa. Taistelemista koko päivä”, aiemmin tällä kaudella jo Erkko Trophyn voittoa juhlinut Väistö kommentoi.

Osa pelaajista jatkaa vielä kauttaan juniorikiertueen finaalissa tai ulkomailla, mutta Väistön kilpailukausi päättyi Peuramaalle. Nyt on aika keskittyä opiskeluihin Seinäjoen lukiossa ja palautua rankasta kaudesta.

Mikko Korkalainen pääsi juhlimaan PGA:n seniorimestaruutta. Kuva Juha Hakulinen

PGA:n seniorimestaruuden voittanut Mikko Korkalainen lähti päätöspäivään reilun kahdeksan lyönnin etumatkan turvin. Hän ei kuitenkaan uskaltanut alkaa laskea lyöntejään yhtään liian aikaisin.

”Keli oli niin kova, että siinä täytyi pitää ajatus kurissa. Tiesin, että Antti (Vaalas) tulee kovaa takaa, eikä siinä ollut yhtään varaa lipsua”, Kalajokilaakson Golfia edustava Korkalainen sanoi.

”Voittaminen on aina kivaa. Tämä oli minulle ensimmäinen voitto näissä kilpailuissa. Viime vuonna jäin kakkoseksi. Nyt vaihdettiin Antin kanssa paikkoja.”

Peuramaan kilpailun joukkuekilpailussa ylivoimaiseen voittoon pelasi Espoon Ringside Golfin joukkue, jossa pelasivat Peter Erofejeff, Joonas Hinkkanen ja Adeliina Virtanen. Heidän kahden kierroksen yhteistulos oli -17.

Toukokuussa käynnistyneen Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden parhaat pelaajat olivat Casper Simberg ja Katri Bakker. Yleisen sarjan rankingykkönen Simberg ei voittanut kauden aikana yhtään osakilpailua, mutta St. Laurence Golfin pelaaja oli tasaisen vahva läpi kauden.

”Oli stediä menoa koko kausi. Kyllä se voitto jossain kohtaa sieltä vielä tulee, kun vaan saa itsensä tarpeeksi monta kertaa sinne voittotaisteluun”, Simberg sanoi luottavaisena.

Bakkerin kauden kohokohta oli reikäpelin SM-kulta, ja muutenkin hänen otteissaan oli riittävää tasaisuutta kokonaiskilpailua ajatellen.

”Sain kehitettyä peliäni koko ajan parempaan suuntaan, se oli ehkä se tämän kauden tärkein juttu.”

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi päättyi tähän. Uusi kausi käynnistyy ensi vuoden toukokuussa.

Kategoriassa Uutiset