Hole in one auttoi Roope Kakko voittoon Hill Side Golfissa – Niina Liias takamatkalta naisten ykköseksi

Korona-ajan onnittelut voittajalle. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden avauskilpailusta muodostui todellinen trilleri, jonka pääosassa olivat Roope Kakko ja Matias Honkala (-17). Kakko oli kaksikosta lopulta etevämpi uusintaan edenneessä kilpailussa. Naisten kilpailussa Niina Liias (-7) tuli pitkältä takamatkalta ja nappasi voiton kotiin.

Kilpailussa nähtiin peräti kaksi hole in onea, kun Roope Kakko täräytti pallonsa ensimmäisellä lyönnillä reikään 17. reiällä, ja naisten kilpailussa toiseksi sijoittunut Noora Komulainen onnistui täydellisesti 8. reiän avauksessaan.

Matias Honkala aloitti sunnuntain kierroksen todellisella tykityksellä pelattuaan ensimmäiset 9 reikää 28 lyönnillä. Takaysillä Honkalan meno hieman rauhoittui, mutta hänellä oli silti turvallisen tuntuinen viiden lyönnin johto 14. reiän jälkeen.

Siinä vaiheessa alkoi kuitenkin Kakon maaginen kiri, kun hän teki ensin birdien, siihen perään upposi bunkkerista eagle ja kaiken kruunasi 17. reiälle syntynyt hole in one. Yhtäkkiä oltiinkin tilanteessa, että viimeiselle reiällä lähdettiin Kakon yhden lyönnin johdosta. Siinä hän teki kuitenkin bogeyn, joten edessä oli uusinta. Uusinnassa pelattiin Hill Siden Hill-kentän 18. reikää, ja ratkaisu syntyi toisella uusintareiällä Kakon birdiellä.

Kierroksen jälkeen Kakko kertasi kolmen reiän spurttiaan, jossa tuntui onnistuvan kaikki.

”15. reiän birdie oli helvetin tärkeä, kun siihen mennessä mikään ei ollut mennyt omaan suuntaan. Seuraavalla löin hyvän bunkkerilyönnin, joka meni sisään. Sitten olinkin enää kahden lyönnin päässä. 17:llä Matias alkoi varmasti jo miettiä, että tuo vanha näätä tulee tuolta takaa jo aika lähelle. Löin avauksen lipun vasemmalle puolelle, ja se sattui menemään sisään”, voitostaan 2650 euroa kuitannut Kakko sanoi.

Tämän viikonvaihteen ykköset, Roope Kakko ja Niina Liias. Kuva Juha Hakulinen.

Kakolle visiitti Audi Finnish PGA Golf Tourille oli tärkeä välietappi, jossa hän pääsi näkemään oman pelinsä tämänhetkisen tason kilpailutilanteessa. Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös puutteet tulivat esille.

”Pääsin pelaamaan sellaiseen tilanteeseen, jossa tulee vähän tykytystä. Tuossa lopussa oli juuri sellaista, ja niissä kohtaa näkee, mikä omassa pelissä toimii ja mikä vaatii korjausta. Nyt näki taas, että draiviin voin aina paineen alla luottaa, mutta lähipelissä on työsarkaa. Mutta ei auta muuta kuin mennä treenaamaan”, Kakko kertoi havainnoistaan.

Kirvelevän uusintatappion kokenut Honkala oli syystäkin pettynyt kilpailun lopputulokseen, sillä enemmänkin oli tarjolla.

”Kyllä tämä kismittää. Hyvä etuysi, ja olisi pitänyt pystyä jatkamaan samalla vauhdilla takaysikin. Mutta tällä kertaa kävi näin”, Honkala manasi.

Kakko ja Honkala saivat ratkaista kilpailun voiton kahdestaan, sillä eroa kolmanneksi sijoittuneeseen Ilari Sauloon jäi kolme lyöntiä. Jonatan Jolkkonen (-12) ja Linus Väisänen (-10) mahtuivat myös viiden kärkeen.

Naisten kilpailussa Niina Liias lähti viimeiseen päivään pitkältä takamatkalta, mutta huima 65 lyönnin kierros nosti Liiaksen kilpailun voittajaksi kahden lyönnin erolla Noora Komulaiseen ja Sanna Nuutiseen (-5).

Niina Liias otti kauden avausvoiton huimalla loppukirillä. Kuva Juha Hakulinen.

LETAS-kiertueella ammattilaisena pelaava Liias nautti täysin siemauksin sunnuntain kierroksestaan, jossa kaikki tuntui onnistuvan.

”Tänään oli helppo päivä. Sain hyvän alun kierrokselle ja lyönnit osuivat tosi hyvin koko ajan. Puttikin toimi ihan superhyvin kaikki kolme päivää”, Liias sanoi tyytyväisenä 2100 euron voittoshekki kädessään.

”Tämä oli kokonaisuutena ihan loistava viikko. Pelasin Pro-Amin, joka oli todella hauska tapahtuma ja siitä sai hyvän fiiliksen tähän kisaan. Olen aina tykännyt pelata täällä, ja nyt oli kiva vielä voittaa.”

Toiseksi sijoittunut Noora Komulainen oli onnensa kukkuloilla kahdeksannella reiällä, jossa hänen avauksensa löysi tiensä reikään. Kyseessä oli Komulaisen uran neljäs hole in one.

”Tiesin heti, että nyt lähti hyvä lyönti. Siinä vain toivoi, ettei pallo spinnaa liikaa. Mutta olihan se kiva onnistua”, Komulainen myönsi.

Hill Sidessa pelattiin myös Audi Finnish PGA Golf Tourin historian ensimmäinen joukkuekilpailu, johon huomioitiin kahden ensimmäisen päivän tulokset. Joukkuekilpailun voittajaksi selviytyi Pickala Golfin joukkue tuloksella -12. Joukkueessa pelasivat Linda Henriksson, Otto Vanhatalo, Juuso Kahlos ja Roope Kakko.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu jo tulevalla viikolla, kun ohjelmassa on Paltamo Open.

Kategoriassa Uutiset