Huippumielenkiintoinen Eezy Open käynnistyy torstaina

Sami Vatanen on tuttu näky Audi Finnish PGA Golf Tourin kisoissa. Kuva vuodelta 2019, jolloin Vatanen oli mukana NRG Openissa. Kuva Juha Hakulinen.

Suomen kilpagolfkausi käy tulevina viikkoina kuumimmillaan, kun Aura Golfissa pelataan naisten Euroopan kiertueen kilpailu Gant Ladies Open, Master Golf isännöi lyöntipelin SM-kilpailuja ja Keimola Golfissa pelataan Nordic Liigan kuuluva Finnish Tour Championship.

Ennen näitä kilpailuja katseet kuitenkin kääntyvät Golf Pirkkalaan, jossa pelataan tulevalla viikolla Eezy Open -nimeä kantava Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden viides osakilpailu. Torstaista lauantaihin pelattavassa Eezy Openissa on palkintopotissa peräti 40 000 euroa, ja kilpailu onkin Audi Finnish PGA Golf Tourin tämän kauden rahakkain tapahtuma. Voittaja kuittaa ykköstilasta muhkeat 10 600 euroa.

Varsinainen ammattilaiskilpailu käynnistyy siis torstaina, mutta tiistaina ja keskiviikkona Golf Pirkkalan kentällä pelataan kaksi Pro-Am-tapahtumaa, joiden osallistujalista pullistelee sekä urheilu- että viihdemaailman tähtiä.

Tiistaina paikalla nähdään muiden muassa NHL-jääkiekkoilijat Patrik Laine, Sami Vatanen, Valtteri Filppula ja Teuvo Teräväinen sekä viihdemaailmasta tutut artistit Reino Nordin ja VilleGalle. Myös Radio Suomipopin Aamulypsyn Tuukka Ritokoski on paikalla.

”Tiistain Pro-Amissa on mukana myös The Great Eight, Teemu Selänne”, Golf Pirkkalan toiminnanjohtaja Sami Övermark paljastaa.

Tiistai-ilta on pyhitetty hyväntekeväisyyteen, sillä Pro-Am-väki kerääntyy ravintola Masuun Tampereelle. Hyväntekeväisyystapahtumaa isännöivät Mikko Korhosen hyväntekeväisyyssäätiö The 59 Fund ja NHL-kiekkoilija Sami Vatanen.

”Meillä on huudettavana niin golfmaailmasta tuttuja esineitä ja tavaroita, kuten myös jääkiekkoaiheisia juttuja. Tässä vaiheessa voin mainita, että siellä on huudettavana esimerkiksi Alexander Ovetshkinin jääkiekkomaila ja PGA Championshipin lippu. Ja totta kai paljon muutakin laadukasta tavaraa on tarjolla. Huutokaupan vetää Aleksi Valavuori”, Övermark kertoo.

Huutokaupan tuotot ohjataan puoliksi The 59 Fundin ja Golf Pirkkalan junioritoiminnan kesken.

Golf Pirkkala viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan, ja Eezy Open toimii yhtenä juhlakauden kohokohdista. Övermark sanookin, että he haluavat tarjota pelaajille Suomen oloissa huippulaadukkaan kilpailutapahtuman, ja toisaalta myös tuoda Golf Pirkkalaa paremmin esille suomalaisille golfareille.

”Idean isä on Sami Vatanen, joka heitti ajatuksen ammattilaiskilpailun järjestämisestä esille. Sami on ollut tässä aktiivisesti mukana. Saimme Eezyn tähän kumppaniksi mukaan, joka oli todella hienoa asia”, Övermark sanoo.

”Yritämme tehdä kaiken vimpan päälle. Pelaajille on esimerkiksi kilpailupäivinä käytössä VIP-rekka, joka toimii loungena. Kilpailussa on mukana myös paljon meidän omia nuoria pelaajia, joille kokemus on varmasti ikimuistoinen.”

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa nähdään myös Golf Pirkkalan entiset ammattilaispelaajat Henri Lipsanen ja Olli Järvi, jotka eivät enää aktiivisesti kilpaile, mutta halusivat lähteä mukaan omalla kotikentällä pelattavaan kilpailuun. Myös Patrik Laine ja Sami Vatanen lähtevät mittaamaan omaa tasoaan Suomen kärkipään pelaajia vastaan. Kilpailussa on mukana myös Lauri Ruuska, joka debytoi aiemmin tällä kaudella Euroopan kiertueella.

Kategoriassa Uutiset