Ilari Saulolta mahtikierros Eezy Openin toisena päivänä – naisissa tulossa tiukka voittokamppailu

Ilari Saulon putteri toimi loistavasti perjantaina. Kuva: Juha Hakulinen

Golf Pirkkalassa pelattavassa Eezy Openissa nähtiin perjantaina todellista ilotulitusta, josta vastasi Ilari Saulo. Ensimmäisessä ryhmässä kentälle lähtenyt Saulo oli kakkoskierroksella pelkkää tulta ja tappuraa pelaten tuloksen 63 (-9).

Saulon unelmakierros siivitti hänet yhteistulokseen -13, ja hänellä on kuuden lyönnin keula toiseksi nousseeseen Antti Ahokkaaseen (-7).

Kärkipaikkaa jo avauspäivän jälkeen jakaneen Saulon tulos syntyi yhdeksästä birdiestä ja yhdeksästä parista. Päivän kuumin pätkä osui kierroksen keskivaiheille, kun Keimola Golfia edustava Saulo teki kuuden reiän aikana viisi birdieä.

”Puttasin tosi hienosti tänään. Oli etua, että pääsin lähtemään ensimmäisessä ryhmässä. Griinit oli jyrätty, ja pallo rullasi tosi hienosti”, urallaan kaksi kertaa aiemminkin tuloksen 63 pelannut Saulo kertoi ja lisäsi:

”Kyllä tämä sinne samaan sarjaan menee niiden kahden muun huippukierroksen kanssa. Pelasin hyvin, ja annoin itselleni paljon paikkoja. Enkä tehnyt mitään isompia virheitä, siitä se sitten tuli.”

Saulon johto on sen verran reilu, että takana tulevat saavat laittaa todella ison kirivaihteen lauantaina silmään, että he pääsevät uhkaaman Saulon kärkipaikkaa. Ahokkaan takana tuloksessa -5 kärkkyvät Rasmus Karlsson, Henri Satama, Alex Hietala, Eemil Alajärvi ja Tyko Tuohimaa.

Kilpailussa mukana olleet lätkätähdet Sami Vatanen ja Patrik Laine pelasivat kaksi päivää, mutta viimeisenä päivänä heitä ei enää nähdä. Vatasen perjantain kierros sujui 82 lyönnillä, kun taas Laineen tuloskorttiin piirrettiin numero 87.

Yleisen sarjan cut-rajaksi muodostui lopulta +4. Lauantain kierrokselle jatkaa 41 pelaajaa.

Katri Bakker säilytti kärkipaikkansa pienistä takelteluista huolimatta. Kuva: Juha Hakulinen

Katri Bakkerin ote naisten kilpailun kärkipaikalla piti myös toisena päivänä, vaikka tuloskorttiin merkattiin 77 lyöntiä. Bakker on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa +5. Hänen kanssaan lauantain kärkiryhmään lähtevät Ella Salama (+6) ja Maria Lahdensuo (+6).

”Vähän vaikeampi päivä tänään. En saanut oikein tehtyä birdiejä. Oli vähän taistelemista, kun lähestymiset olivat vähän hakusessa”, Bakker harmitteli kolmen bogin ja yhden tuplabogin kierrostaan.

Bakkerilta löytyi heti syykin, miksi häneltä jäi birdiet perjantaina tekemättä.

”Pitäisi olla vähän päättäväisempi ja luottaa omaan lyöntiin enemmän”, Bakker soimasi itseään.

Naisissa ei ollut cutia ollenkaan, vaan kaikki 17 naista jatkavat pelejään lauantaina.

Viimeiseen päivään startataan kello 8.00, ja kärkiryhmät lähtevät Golf Pirkkalan ykköstiiltä 9.30.

Kategoriassa Uutiset