Jaapo Jämsä jätti ammattilaiset taakseen Peuramaalla – Aada Rissanen kiri naisten voittoon

Jaapo Jämsä ja Aada Rissanen olivat Peuramaan parhaat. Kuva: Juha Hakulinen

Jaapo Jämsän ja Aada Rissasen palkintokaappeihin tuli lisää täytettä, kun he voittivat Peuramaa Golfissa pelatun CapMan Wealth Services Openin. Kyseessä oli kauden viides Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen osakilpailu.

Yleisen sarjan ykköseksi yltänyt Jämsä (-2) pelasi kaksi viimeistä kierrosta koko porukan parasta golfia. Perjantaina 69 lyöntiä kierrokseensa käyttänyt Jämsä laittoi lauantaina vielä yhden pykälän paremmaksi, ja se riitti lopulta voittoon.

Jämsän ja toiseksi nousseen Ilari Saulon väliin jäi eroa vain yksi lyönti. Parhaaksi ammattilaiseksi yltänyt Saulo nousi voittokamppailuun pelattuaan viimeisen kierroksen 66 lyönnillä. Rankingin kärkipaikkansa säilyttänyt Rasmus Karlsson (par) oli kolmas.

Jaapo Jämsän loppukiri oli muille liikaa. Kuva: Juha Hakulinen

Jämsälle voittopuheiden pitäminen ei ole viime vuosina ollut kovinkaan tuttua puuhaa, sillä nuorukaisen edellinen voitto oli vuodelta 2016.

”Just tuossa kierroksella mietin, että mitäköhän tässä pitää sanoa, kun ei ole voittanut kuuteen vuoteen. Voitin silloin alle 16-vuotiaiden reikäpelin SM-kisat”, itselleen mukavan 22-vuotissyntymäpäivälahjan sunnuntaiksi saanut Jämsä naureskeli.

Jämsän voiton perustana toimi vakaa kenttäpeli, jossa virheet olivat vähissä.

”Olen pari viikkoa lyönyt tosi solidisti. Ei tullut yhtään rankkua otettua koko kisassa, ja pallo pysyi hyvin pelissä. Tänään sitten upposi muutama puttikin”, lauantaina 10 ensimmäisen reiän aikana 5 birdieä upottanut Jämsä sanoi.

Naisten kilpailussa kaksi kierrosta kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Ella Mäki-Tanila lähti viiden lyönnin johdosta viimeiselle kierrokselle. Johto kuitenkin hupeni jo etuysin aikana, kun Aada Rissanen pelasi sen yhden alle parin.

Kierroksen loppupuoliskolla Rissasen peli pysyi uomissaan, eikä voitosta ollut lopulta epäselvyyttä. Rissasen voittotulos oli +10, ja Mäki-Tanilan kokonaistulokseksi tuli +13. Anni Valjakka (+15) nousi lopulta kolmanneksi.

Aada Rissasen draivit toimivat lauantaina. Kuva: Juha Hakulinen

Rissasen uran toinen Finnish Tour -voitto tuli hyvään saumaan, sillä alkukausi ei ole sujunut häneltä kovinkaan hyvin, eikä hänen alun perin pitänyt edes pelata Peuramaalla.

”En sanoisi, että tämä oli odottamaton voitto, mutta sanotaan, että tämä oli kiva lisä. Olen ottanut vähän iisimmin tässä hetken, mutta päätin sitten pelata tämän kisan, ja sehän meni hyvin”, Aura Golfia edustava Rissanen sanoi iloisena.

Voiton ohella Rissasen tyytyväisyyttä lisäsi tyyli, jolla voitto irtosi.

”Lyömiseen olen kyllä tyytyväinen. Se on mennyt koko ajan eteenpäin. On ollut hyviä treenejä tässä alla. Varsinkin tässä viimeisenä päivänä tuntui luottavaiselta se peli.”

Rissanen ja Jämsä nähdään ensi viikolla Pickalassa pelattavissa lyöntipelin SM-kilpailuissa. Jämsälle kyseessä on kotikilpailu, ja Aura Golfia edustava Rissanen lähtee kilpailuun hyvällä itseluottamuksella tuore voitto taskussaan.

”Olen innoissani lyöntirutiinistani. Se tuntuu todella vakaalta, joten on kiva lähteä pelaamaan”, Rissanen ennakoi tulevaa viikkoa.

Finnish Tour -kausi jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua, jolloin pelataan Suur-Helsingin Golfissa.