Jalkavamma ei hidastanut Henri Satamaa Peuramaalla – Oona Kurosella hyvä startti naisten puolella

Henri Satama tutki caddiensa kanssa 1. väylän avausta. Kuva Juha Hakulinen.

Peuramaa Golfin Vanha Peura -kentällä pelattava Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailu käynnistyi Henri Sataman (-6) ja Oona Kurosen (-1) komennossa. Molemmissa sarjoissa kilpailu on kuitenkin todella tasaista, eikä isoja eroja kärkipäähän päässyt syntymään.

Kaksi viikkoa sitten pelatuissa seurajoukkueiden SM-kilpailuissa nilkkansa loukannut Satama on pienoinen yllätys kilpailun kärjessä, sillä hän joutuu pelaamaan nilkkatuen kanssa, eikä nilkka ole vielä missään tapauksessa täysin parantunut.

”Yllättävän vähän se häiritsi pelaamista. Pari kertaa tuli varottua sitä ja lyötyä vähän varovainen lyönti. Otin myös muutamia kertoja vähän isompaa mailaa, kun ei uskaltanut ihan täysillä lyödä. Mutta yllättävän hyvä se oli”, Satama kertoi.

Vanha Peura -kentällä ei ole viime vuosina Suomen ylimmän kilpailukiertueen kisoja pelattu, ja Satamakin pelasi perjantaina Vanhan Peuran ensimmäistä kertaa urallaan. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä hän teki kierroksellaan kuusi birdieä, eikä korttiin ilmestynyt yhtään bogia.

”Bogivapaa kierros oli kyllä positiivinen yllätys. Kävin yhden kierroksen kokeilemassa tämän jalan kanssa, mutta ei sitä tiennyt, miten se kisassa toimii”, Nurmijärven Golfklubin kasvatti sanoi.

Sataman tavoin konkariosastoa edustava Peter Erofejeff (-5) pelasi perjantaina onnistuneen kierroksen. Hän lämpeni kierroksensa toisella puolikkaalla kovaan lentoon, kun hän pelasi viimeiset 8 reikää 5 alle parin. Yleisen sarjan kolmatta sijaa jakavat Niilo Mäki-Petäjä ja Juho Kurula (-4).

Oona Kuronen ei antanut heikon alun lannistaa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten sarjaa johtava Oona Kuronen aloitti kilpailunsa todella tahmeasti neljällä bogilla. Sen jälkeen meno kuitenkin muuttui, ja huikean loppukirin ansiosta kierrostulos painui alle parin.

”Oli ihan makea loppu, kun tein eaglen ja birdien siihen. Löin 17:nnellä jatkolyönnin rautaseiskalla metriin, ja upotin siitä birdien. Tuossa viimeisellä meni sellainen 12-metrinen birkkuputti sisään”, Kuronen kertoi tyytyväisenä.

Hattula Golfia edustava Kuronenkaan ei ollut aiemmin Vanhaa Peuraa pelannut, ja hänen taktiikkansa oli olla rohkea tiiltä.

”Löin isoa mailaa tiiltä, vaikka oli ahtaampikin väli. Ja tässä on ollut vähän kisataukoa, niin on kyllä superkivaa taas olla pelaamassa. Se oli päivän teema, että nautin pelaamisesta.”

Emilia Väistö ja Maria Lahdensuo jakavat toista sijaa tuloksella +1. Kilpailu jatkuu lauantaina.

Kategoriassa Uutiset