Jatkuuko suomalaisten menestys Nordic Leaguessa myös Nordcenterissä?

Rasmus Karlsson oli viime viikon nimi Nordic Leaguessa, kun hän voitti Alastaro Golfissa pelatun Timberwise Finnish Openin. Tällä viikolla Nordic Leagueta pelataan Raaseporissa, sillä keskiviikkona käynnistyy The Nordcenter Fream Extreme -kilpailu.

Rasmus Karlsson.
Kuva: Juha Hakulinen

Nordcenterin Fream-kenttä on Suomen haastavimpia kilpailukenttiä, jossa etenkin korkeuserot, meren läheisyys ja paikoin todella muodokkaat viheriöt laittavat pelaajat kovaan testiin. Tällä viikolla tuosta testistä yrittää selviytyä 150 The Nordcenter Fream Extreme -kilpailuun osallistuvaa pelaajaa.

Kilpailun osallistujalista on hyvin pitkälle sama kuin viime viikolla Alastarolla. Rasmus Karlsson on kilpailussa mukana, kuten myös Alastarolla toiseksi sijoittunut Juuso Kahlos. Nordcenterissä pelataan Alastaron tapaan 50 000 euron palkintopotista.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen nostaa esiin tulevan kilpailun tärkeitä yhteistyötahoja, joiden tuella huippugolfia voidaan Suomessa pelata.

”Meillä on Nordcenter Golfin lisäksi kaksi merkittävää kumppania tämän viikon kilpailussa. Läpimurtosäätiö sekä Nordcenterin tukisäätiö ja Season Golf ovat yhtä lailla merkittävässä roolissa kuin Timberwise oli viime viikon kilpailussa Alastarolla”, Juvonen kiittelee.

Itse kilpailusta Juvonen odottaa varsin erilaista kilpailua kuin Alastarolla, johtuen kenttien erilaisesta maastosta.

”Alastarolla pelattiin tasaisella kentällä, mutta Nordcenterissä pallo ei kovin usein makaa tasaisella alustalla. Ei se nyt ihan shokkihoitoa ole, mutta varsin erilaista golfia kuitenkin. Ja kenttä viritetään kilpailun nimen mukaisesti niin extreme-kuntoon kuin se urheilullisesti on järkevää. Mitään ylimääräistä ei kikkailla, mutta haluamme tehdä kentästä mahdollisimman haastavan”, Juvonen lupaa.

Nordcenterin edellisestä Nordic League -isännyydestä on vierähtänyt jo pitkä tovi, sillä Freamilla pelattiin Finnish Open viimeksi vuonna 2014. Yhdeksän vuoden odotus päättyy kuitenkin tällä viikolla, kun pohjoismaiset huippupelaajat lähtevät haastamaan Fream-kenttää.

Loppuun Juvonen vielä heittää pallon golfista kiinnostuneille ihmisille.

”Kannattaa tulla paikan päälle Nordcenteriin katsomaan, kuinka suomalaispelaajat pärjäävät tällä viikolla.”

Lähtöajat

 

Kategoriassa Uutiset