Jättiputin uusinnassa upottanut Alex Hietala voitti Telia Samsung Openin – Katri Bakker ylivoimainen naisten sarjassa

Kauden ensimmäisen Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen kilpailun, Telia Samsung Openin, voittoa jouduttiin hakemaan pitkän kaavan kautta, kun 54 reiän aikana ei ratkaisua saatu. Tasatulokseen +2 päätyneet Alex Hietala ja Roope Kakko saivat eron aikaiseksi vasta kolmannella uusintareiällä, kun Hietala upotti birdieputtinsa viheriön ulkopuolelta Vuosaari Linksin 18. reiällä.

Kuva: Juha Hakulinen

Viimeisessä ryhmässä yhdessä Kim Koivun kanssa pelanneet Hietala ja Kakko pelasivat etuysin tasatahtiin kolme yli parin. Kolme lyöntiä Hietalan edeltä sunnuntaihin startannut Kakko kuitenkin hiipui takaysillä, ja samalla Hietala aloitti oman kirinsä. Kakko teki kaksi peräkkäistä bogia rei’ille 15 ja 16, ja tarkasti pelannut Hietala nousi kokeneen Kakon rinnalle.

Kaksi ensimmäistä uusintareikää tasattiin par-tuloksilla, mutta kolmas reikä toi lopulta ratkaisun. Kahden lyönnin jälkeen etu oli selkeästi Kakolla, jonka pallo oli turvallisesti viheriöllä. Hietala puolestaan oli viheriön takana, josta hän lähti puttaamaan kolmatta lyöntiään kummun yli kohti lippua. 

Hietalan putti osoittautui täydelliseksi, sillä se upposi lopulta reikään. Kakko ei onnistunut omassa birdieputissaan, joten kauden ensimmäisen Finnish Tour -kilpailun voittajaksi kruunattiin Vanajanlinna Golf & Country Clubia nykyään edustava Alex Hietala.

Hietalan ja Kakon takana kolmanneksi sijoittui amatööri Jesse Saareks, joka jäi kärkikaksikosta vain yhden lyönnin. Neljäs oli Jaapo Jämsä (+5).

Hurja tuuli ja tiukaksi viritetty kenttä pitivät pelaajat todella tiukassa otteessaan sunnuntaina. Päivän paras kierrostulos oli neljättä sijaa Jämsän kanssa jakaneen Lauri Ruuskan pelaama -1. Ruuska oli ainoa, joka onnistui sunnuntaina alittamaan Vuosaari Linksin par-lukeman.

Hietala lähti kilpailuun sillä ajatuksella, että se toimii hyvänä valmistautumisena tuleviin kilpailuihin sekä Challenge Tourilla että Pro Golf Tourilla. Valmistautumiskilpailusta tulikin lopulta tiukka kilpailu voitosta, ja se sopi Hietalalle.

”Oli hienoa, että sai keskityttyä omaan tekemiseen koko kilpailun ajan. Onhan se hienoa, että se palkittiin lopulta voitolla”, tulokset 73–71–74 pelannut Hietala sanoi tyytyväisenä.

Kuva: Juha Hakulinen

Hietalan voitonjuhlat jäävät lyhyiksi, sillä hän lentää jo sunnuntai-iltana Espanjaan, jossa hän osallistuu ensi viikolla Challenge Tour -kilpailuun. Hietala ei sulkenut pois ajatusta pelata kauden aikana muitakin Finnish Tourin osakilpailuja, jos vain aikataulut osuvat kohdalleen.

”Pelataan nyt ensin Team Finlandin tarjoamat Challenge Tour -kilpailut alta pois, ja sitten pelataan Pro Golf Touria myös. Jos sen jälkeen jää aukkoja kalenteriin, niin varmasti tulen pelaamaan Suomessakin kilpailuja”, 2650 euron voittoshekin ja komean Seikon kellon voitostaan kuitannut Hietala kertoi.

Naisten kilpailussa nähtiin Espoon Golfseuran Katri Bakker näytös. Yhteistuloksen +10 pelannut Bakker otti voiton peräti kahdeksan lyönnin erolla Anastasia Hekkoseen. Emilia Väistö (+19) oli kolmas.

Kuva: Juha Hakulinen

Bakker lähti sunnuntaihin yksinkertaisella peliajatuksella, ja se tuotti toivotun lopputuloksen.

”Lähdin hakemaan sitä, että pystyn keskittymään vain omaan peliin, pidettyä sen kasassa ja pelattua fiksusti. Keli ja griinit tuottivat haasteita, mutta suurimmilta ongelmilta vältyttiin.”

Vuosaaren kilpailu oli Bakkerille kauden ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu. Helmikuussa hän oli mukana Espanjassa pelatussa nelimaaottelussa, mutta muuten kilpailukokemusta ei tältä kaudelta vielä ole. Seuraavat kilpailut ovat kuitenkin jo kalenterissa.

”Pelaan kaksi seuraavaa Finnish Tourin kilpailua, ensin Hillsidessa ja sitten Pirkkalassa. Ulkomaankilpailut ovat vähän vielä auki”, Bakker sanoi.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertue jatkuu kahden viikon kuluttua, jolloin pelataan Kuljetusrinki Open Hills by GoGolf -kentällä.

Kuva: Juha Hakulinen

 

Kategoriassa Uutiset