Joachim Altosesta Paltamo Openin tuplamestari

Se on siinä! Toinen perättäinen Paltamo Openin voitto Joachim Altoselle. Kuva: Juha Hakulinen

Ison etumatkan turvin kauden neljännen Finnish Tour -osakilpailun, Paltamo Openin päätöspäivään lähtenyt Joachim Altonen piti pintansa, ja juhli lopulta toista perättäistä Paltamo Openin voittoaan.

Altosen voittotulos kolmen päivän kilpailussa oli -12. Hänen lähimmät haastajansa olivat lopulta Tyko Tuohimaa ja Lenni Perälä, jotka jakoivat kakkossijan tuloksella -9.

Voittoon pelannut Altonen on useassa käänteessä kehunut Paltamo Golfin kentän haastavuutta, ja siitä hän puhui palkintojenjaossakin. Laajasti koko bägin maila-arsenaalia testaava kenttä on hänen mieleensä, ja sen kertovat tuloksetkin.

Päätöskierros oli tuloksellisesti Altosen heikoin suoritus tällä viikolla. Hän kiersi viimeiset 18 reikää 73 lyönnillä.

”Tuntui takapakilta koko kierros. Kyllä tämä oli puolustusvoitto. Mutta kukaan haastajista ei saanut täydellistä lopetusta tuossa kovassa tuulessa. Tosi hyvä fiilis tässä on”, Helsingin Golfklubia edustava Altonen myhäili.

”Ehkä oli liian iso johto, mutta oli sellainen veltto olo heti alusta lähtien, ja sitä oli vaikea kääntää. Varsinkin, kun Elmo (Gerkman) ja muut tulivat kovaa siinä alussa. Onneksi tuohon loppuun tuli hyviä ratkaisulyöntejä, millä sai käännettyä homman kotiin.”

Jos päätöskierros oli vähän tahmea, sitä eivät kaksi ensimmäistä kierrosta totisesti olleet. Tulokset 64 ja 67 olivat kovaa tykitystä.

”Harjoituskierros ja Pro-am olivat virheetöntä lyömistä, en vain putannut silloin vielä niin hyvin. Putti ja griininluku alkoivat löytyä heti kisan alussa. Ne kaksi ensimmäistä kierrosta olivat aika helppoa menoa”, voittaja muisteli keskiviikon ja torstain esityksiään.

Kilpagolfkausi jatkuu heti ensi viikon alkupuolella, kun tiistaina käynnistyvät reikäpelin SM-kilpailut Tawast Golfin kentällä Hämeenlinnassa. Myös Altosen tie vie Paltamosta Hämeenlinnaan.

”Sen jälkeen lähden Skotlantiin The Openin karsintoihin.”

Kategoriassa Uutiset