Joonas Granbergista PGA:n mestari 2019

Joonas Granberg päätti pitkän voitottoman putkensa PGA:n mestaruuteen. Kuva Juha Hakulinen.

Vuosaari Golfissa pelattu Audi PGA Finland Championship päättyi mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen Joonas Granbergin (-6) voittoon. Granberg pelasi 54 reiän kilpailussa kierrostulokset 71–69–70. Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Albert Eckhardtiin (69–71–72, -4) oli kaksi lyöntiä. Kilpailun kolmanneksi ylsi opettavana ammattilaisena elantonsa tienaava Henri Salonen (69–71–73, -3).

Torstaina ja perjantaina pelatussa seniorisarjassa mestariksi ylsi Nurmijärven Golfklubin Tapani Saarentola (79–86, +21).

Granberg ei ole onnistunut voittamaan useaan vuoteen, sillä hänen edellinen ykköstilansa Suomesta on peräti viiden vuoden takaa. Senkin takia perjantaina tullut voitto maistui erityisen makealta.

”Tässä on ollut kaikenlaisia vaikeuksia, lopetettu ura kertaalleen, aloitettu uudelleen, ja nyt on tehty paljon töitä uuden valmentajan kanssa. Nyt se voitto sitten tuli, mikä on todella kiva juttu”, Kytäjä Golfia edustava Granberg sanoi tyynesti.

Reippaasti puhaltanut tuuli laittoi pelaajat todelliseen testiin perjantaina, ja Granberg oli lopulta ainoa, joka onnistui pelaamaan alittamaan kentän parin.

Granberg kuittasi voitostaan 2 650 euroa, ja voiton lisäksi hän sai Suomen Golfliiton myöntämän villinkortin elokuun alussa pelattavaan Vierumäki Finnish Challenge -kilpailuun. Challenge Tour -kutsu ei saanut kokenutta pelimiestä hämmentymään.

”Ei tässä mitään tarvitse muuttaa, meillä on hyvä plan Davidin ja Niklaksen kanssa”, Granberg sanoo ja viittaa valmentajiinsa David Silvaan ja Niklas Dahlgreniin.

Henri Salonen lähtee edustamaan Suomea opettavien ammattilaisten EM-joukkuekilpailuun. Kuva Juha Hakulinen.

Opettavien ammattilaisten kilpailun voittoon suvereenilla 12 lyönnin marginaalilla pelannut Henri Salonen oli todella tyytyväinen omaan peliesitykseensä.

”Lähtökohdat huomioon ottaen, ettei ole ehtinyt harjoitella ollenkaan, niin kilpailu meni todella hyvin. Omaan peliini olen todella tyytyväinen”, Löfkulla Golfissa opettava Salonen iloitsi.

Tapani Saarentola pääsi pitämään voittopuheen. Kuva Juha Hakulinen.

Seniorisarjassa voittoon pelannut Tapani Saarentola veti kahden päivän urakkansa nopeilla kommenteilla nippuun.

”Eilen sain skoorattua hyvin, vaikka olin siellä sun täällä. Tänään skoorauksesta ei ollut tietoakaan, vaikka mentiin jälleen sinne sun tänne. Ja voitto oli kyllä yllätys”, kolmannen PGA:n seniorimestaruutensa voittanut Saarentola myönsi.

Seniorisarjan muut palkintosijat menivät Antti Vaalakselle (86–81, +23) ja Teemu Tyrylle (79–92, +27).