Juhana Kukkonen ainoana ammattilaisena mukaan mitalipeleihin

Antti-Jussi Lintunen joutui toteamaan Juhana Kukkosen paremmakseen reikäpelin SM-kisojen puolivälierissä. Kuva Juha Hakulinen.

Reikäpelin SM-kilpailuissa pelaajat alkavat käydä vähiin, sillä jäljellä on enää neljä parasta kummassakin sarjassa. Miehissä torstain mitalipeleihin tiensä selvittivät Eeli Kujanpää, Niilo Mäki-Petäjä, Tuure Lahti ja Juhana Kukkonen. Naisista mukana ovat Ada Huhtala, Erika Danielsson, Nicola Fall ja Katri Bakker.

Miesten puolella välierävaiheeseen selvinneistä pelaajista Kujanpää, Mäki-Petäjä ja Lahti ovat nuoria amatöörejä, ja Kukkonen on ainoa mitalipeleihin asti selvinnyt ammattilaispelaaja. Oulun Golfkerhoa edustava Kukkonen selvisi keskiviikon otteluistaan kunnialla, sillä aamupäivällä hän kaatoi Tyko Tuohimaan 3&1 ja iltapäivällä Antti-Jussi Lintusen 3&2.

”Tänään oli hyvää peliä, enkä tehnyt hirveästi virheitä. Ensimmäiseen otteluun tuli muutama bogi, mutta ei muuta. Reikäpeli siinä mielessä erilainen pelimuoto, että tässä pitää mennä kierros kerrallaan, eikä auta ajatella niitä mahdollisia tulevia vastustajia”, Kukkonen sanoi.

”Tässä voi käydä mitä vaan. Ensimmäisenä päivänä oi tosi tiukka matsi Nikke Tyryä vastaan, joka ratkesi vasta uusintareiällä. Mutta tänään oli hyvää tekemistä, ja olisi ollut tosi vaikea kenenkään minua tänään voittaa.”

Kukkonen kohtaa torstaiaamun välierässä Tuure Lahden. Toinen välieräpari on Eeli Kujanpää–Niilo Mäki-Petäjä.

Erika Danielsson pelasi itsensä neljän parhaan joukkoon. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kisassa Erika Danielsson osoitti vahvaa pelivirettä heti kauden ensimmäisessä kisassaan Suomessa. Denverin yliopistossa opiskeleva Danielsson kukisti puolivälierässään Olivia Nurkkalan selkein 5&4-lukemin.

”Alussa tuli vähän mokia, mutta kierroksen puolivälissä sain pelimoodin päälle ja voitin neljä väylää putkeen. Kyllä tämä kuumuus painaa, se on pakko sanoa”, Danielsson luonnehti päivän urakkaansa.

Danielsson saa välierässä vastaansa Ada Huhtalan, ja toisessa matsissa kohtaavat Nicola Fall ja Katri Bakker.

Välierät käynnistyvät kello 8.00, ja mitalit ratkaistaan iltapäivän tunteina. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Kategoriassa Uutiset