Junioiri-ikäiset Sakke Siltala ja Matilda Svahn johtavat Eezy Openia

Sakke Siltala pelasi komean avauspäivän. Kuva Juha Hakulinen.

Kankaisten Golfin Sakke Siltala päätti avauskierroksensa kolmeen perättäiseen birdieen ja johtaa Audi Finnish PGA Golf Touriin kuuluvaa Eezy Openia avauspäivän jälkeen tuloksella -4. Naisten sarjassa Virvik Golfin Matilda Svahn pitää johtopaikkaa pelattuaan kierroksensa 72 lyönnillä (par).

Siltala ja Svahn urakoivat tällä hetkellä tiiviissä kilpailuputkessa, sillä molemmat pelasivat viime viikolla junioreiden SM-kilpailuissa Lakeside Golfissa. Tiukka kisarytmi ei kuitenkaan Siltalaa haittaa.

”Kyllä tämä heinäkuu ja elokuun alku ovat tosi tiukkoja. Mutta nyt painetaan ja syksyllä sitten levätään. Tämän päivän osalta peli sujui tosi hyvin, enkä tehnyt pahemmin virheitä. Olen tyytyväinen kierrokseeni. Ja kun Tampereella ollaan, niin kyllähän tässä pitää siiville lähteä”, Siltala kertoi iltasuunnitelmistaan.

Siltala on kilpailun kärjessä yhden lyönnin turvin, ja kolme alle parin -tilanteessa ovat Lauri Ruuska, Casper Simberg, Martin Plukka ja Erik Myllymäki. Kärki on muutenkin tasainen, sillä 17 pelaajaa pelasi avauspäivän kierroksensa alle parin.

Aina iloinen Matilda Svahn johtaa naisten kilpailua. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten sarjaa johtava Matilda Svahn seikkaili kierroksensa aikana muuallakin kuin Golf Pirkkalan loistokuntoisilla väylillä, mutta vinot avaukset eivät vieneet tulosta juurikaan väärään suuntaan.

”Oli haastava päivä tiiltä, mutta löin tosi hyviä rautoja, vaikka missasin paljon väyliä. Pääsin yllättävän hyville birkkupaikoille välillä vähän yllättävistäkin paikoista. Tuntuu, että pomput olivat tänään vähän kotiinpäin. Ja totta kai iso kiitos forecaddieille, jotka auttoivat pallojen löytymisessä”, Svahn kiitteli.

Naisten kilpailussa muut kärkikolmikon pelaajat ovat Katri Bakker (+2) ja Jasmiina Kivini (+4).

Sami Vatasen ja Patrik Laineen otteet kiinnostivat myös yleisöä. Kuva Juha Hakulinen.

Golf Pirkkalassa pelattavassa kilpailussa on mukana myös NHL-tähdet Sami Vatanen ja Patrik Laine. Heidän avauspäivänsä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä Vatanen pelasi tuloksen 86 ja Laine 92. Vatanen oli harmissaan heikosti sujuneen kierroksen jälkeen.

”Oli liian kuuma startti meikäläiselle, eikä pää enää kestänyt. Olin kaksi alle parin kolmen reiän jälkeen. Mutta sen jälkeen tuli kasi nelosväylälle, enkä oikein osannut käsitellä sitä. Sen jälkeen oli vaikea loppukierros. Kovaa taistelua, ja ei muuta kuin huomenna uudestaan”, Vatanen paketoi päivänsä.

Pirkkalassa on tehty kisajärjestelyt ison maailman tyyliin, ja pelaajat todella nauttivat kokemastaan. Myös yleisö oli löytänyt paikalle ensimmäisenä päivänä.

”Kenttä on loistavassa kunnossa. Players Lounge on aika makea tuossa pihassa ja muutenkin näkee, että täällä on panostettu tähän kisaan. Oli myös kiva pelata, kun oli noin paljon katsojia”, Siltala muistutti.

Kilpailu jatkuu perjantaina.

Kategoriassa Uutiset