Karsinta tulevan kauden pelipaikoista käydään viikonvaihteessa Lohjalla

Kausi 2021 polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna, kun St. Laurence Golf isännöi Audi Finnish PGA Golf Tourin karsintoja. Karsinnat on aiemmin pelattu edellisenä syksynä, mutta tänä vuonna kilpailu pelataan viikkoa ennen varsinaisen kilpailukauden alkua.

Kilpailukenttänä toimivalla St. Laurencen Kalkki-Petterillä on talven jäljiltä isoja haasteita viheriöiden kunnon osalta. Lohjalaiskentän kenttämestari Irmeli Vilenius on ollut yhteyksissä Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailunjohtaja Arto Teittisen kanssa ja kertonut ongelmista.

”Juttelin Irmelin kanssa, ja hän kertoi, että siellä on lumihomevaurioita viheriöillä. Sen takia he pääsevät avaamaan viheriöt vasta perjantaina, päivää ennen kilpailun alkua. Tämä kylmä kevät ei ole myöskään yhtään auttanut greenien kasvussa, eikä niitä ole päästy leikkaamaan. Greenit tulevat olemaan selkeästi normaalia hitaammat”, Teittinen kertoo.

Kevääseen sijoittuva karsintakilpailu näyttää ainakin osallistujamäärän perusteella olevan pelaajien mieleen, sillä kilpailuun on ilmoittautunut 86 pelaajaa.

”Luulen, että tämä kevätkarsinta on hyvä tulevaisuudessakin, kun pelaajilla on hyvä hahmotus tulevasta kaudesta.”

St. Laurence Golfin toimitusjohtaja Mecki Kåhre sanoo, että kulunut talvi ja tämä kevät ovat olleet heidän kenttiensä kannalta ennennäkemättömän haastavat. Hän sanoo, ettei näin vaikeaa ajanjaksoa kentän talvehtimisen kannalta olla nähty Lohjalla vuosikymmeniin.

”Maa ei routinut yhtään, ja tammikuun puolivälissä tuli 60 senttiä lunta. Vaikka suojaruiskutukset oli tehty, ne eivät auttaneet, kun lumi pysyi niin pitkään kentällä. Ja se oli otollista aikaa lumihomeen synnylle”, Kåhre harmittelee.

Kåhre haluaa tuoda kentän kuntoon liittyvät asiat reilusti pelaajien tietoon, ettei heille tule turhia pettymyksiä kilpailun aikana. Augustan viheriöitä Kåhre ei uskalla luvata, vaikka kenttähenkilökunta tekee kaikkensa, jotta kenttä olisi mahdollisimman hyvässä pelikunnossa karsinnan aikana.

Yksi hankala kevät ei kuitenkaan lannista St. Laurencen väkeä, vaan heillä on isoja suunnitelmia tulevaisuuden varalle. He haluavat tulevinakin vuosina järjestää niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin kilpailuja huippukuntoisilla kentillään.

”Meillä on ollut Challenge Tour -kilpailu, ja sen lisäksi täällä on pelattu amatöörien EM-kisoja. Meillä pelattiin myös aiemmin Finnish Tourin kauden avauskilpailu. Nyt haluamme päästä FT-kartalle takaisin ja järjestää ammattilaiskilpailu jälleen meidän kentällä, kun viime vuodet täällä on pelattu amatöörikisoja”, Kåhre sanoo.

Kategoriassa Uutiset