Kauden avauskilpailu käynnistyy perjantaina Nordcenterissä

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden ensimmäinen kilpailu on ohjelmassa tulevana viikonloppuna. Perjantaista sunnuntaihin käytävässä kilpailussa pelataan 54 reikää, ja ammattilaisten palkintopotissa on 10 000 euroa. Nordcenterin Fream-kentällä pelattavaan kilpailuun on ilmoittautunut 135 pelaajaa.

Kiertueen pelaajat tottuivat viime kaudella pelaamaan erilaisten koronarajoitusten kanssa, ja osittaisten rajoitusten kanssa joudutaan toimimaan tälläkin kaudella. Suurimpina juttuina ovat edelleen kättelyiden ja halailujen välttäminen, turvaetäisyyksien pitäminen ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Scoring arealla pelaajille on tarjolla kasvomaskit ja käsidesit.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailunjohtaja Arto Teittinen toivoo pelaajilta edelleen ymmärrystä vallitsevassa koronatilanteessa, vaikka tautitilanne näyttääkin menevän hiljalleen parempaan suuntaan.

”Toivomme, että pelaajat suhtautuvat riittävällä vakavuudella koronavirukseen”, Teittinen välittää terveisensä pelaajille.

Teittinen myös sanoo, että caddien käyttö kiertueen kilpailuissa on sallittua.

Suomen ykköskiertueen rajoitukset pelaajille ovat huomattavasti väljemmät, mitä ne ovat European Tourilla. ET-pelaajat Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen kertovat, että heillä on ollut tiukat rajoitukset käytössä koko korona-ajan. Kentällä ja harjoitusalueilla on ollut omat sääntönsä, mutta myös kierrosten ulkopuolella pelaajat joutuvat miettimään liikkumistaan.

”Pelaajat muodostavat toisen pelaajan ja hänen caddiensa kanssa sellaisen neljän hengen porukan, jonka kanssa vain saa olla kontaktissa. Eli emme voi esimerkiksi mennä syömään kenen kanssa tahansa, vaan kontaktit yritetään pitää minimissä. Kallen kanssa olemme olleet useimmissa kisoissa kimpassa”, Pulkkanen kertoo heidän arjestaan.

Samoojalle rajoitusten kanssa elämisestä on tullut jo niin tuttua, ettei siitä osaa enää liikaa murehtia.

”Maalaisjärki mukana, niin sillä pärjää pitkälle”, Samooja kiteyttää tämän hetken tilanteen.

Nordcenterissä pelit alkavat perjantaina aamulla, ja kilpailussa on mukana monia kotimaan kärkinimiä. Viime vuoden parhaimmistosta Nordcenteriin saapuvat muiden muassa Alex Hietala, Jesse Waaralinna, Rasmus Karlsson ja Markus Luoma. Naisten puolella mukaan ovat ilmoittautuneet esimerkiksi Henni Mustonen, Katri Bakker, Oona Kuronen ja Kerttu Hiltunen.

Kategoriassa Uutiset