Kausi huipentuu Vierumäellä pelattavaan finaaliin

Pääseekö Peter Erofejeff tuulettamaan Vierumäellä kokonaiskilpailun voittoa? Kuva Juha Hakulinen.

Toukokuun alussa käynnistynyt Audi Finnish PGA Golf Tour -kausi huipentuu tulevana viikonloppuna Vierumäellä pelattavaan finaalikilpailuun. Cooke-kentällä pelattavassa kilpailussa on mukana kaikkiaan 120 pelaajaa, 102 miestä ja 18 naista. Kilpailun palkintopotissa on 10 000 euroa.

Miesten kokonaiskilpailussa kolmantena oleva Peter Erofejeff lähtee finaalikilpailuun innokkaalla mielellä. Hän on harjoitellut viime viikot todella kovaa, sillä Vierumäen finaalikilpailun jälkeen hän suuntaa kohti Euroopan Tourin karsintojen ensimmäistä vaihetta. Viikonlopun kilpailu toimii hyvänä valmistautumisena kohti karsintaurakkaa.

”Tämä on todella tärkeä kilpailu, ja tämä on hyvä mittari itselle tulevia karsintoja ajatellen. Olen vielä vähän treenimoodissa, mutta Vierumäelle pitää kaivaa pelimoodi esiin, jotta siellä pärjää”, Espoon Ringside Golfia edustava Erofejeff suunnittelee.

Erofejeffille Vierumäen Cooke-kenttä on mieluisa kisa-areena, ja hän odottaakin kovaa taistelua kilpailun kärkisijoista.

”Kilpailussa on kovat panokset, ja hyvällä mielellä lähden perjantaina kentälle.”

Kiertueen kokonaiskilpailua johtava Sami Välimäki ja toisena pisteissä oleva Mikael Salminen eivät ole Vierumäellä paikalla, sillä Välimäki pelaa samaan aikaan uransa ensimmäistä Euroopan kiertueen osakilpailua Hollannissa, ja Salminen osallistuu Euroopan Tourin karsintoihin Saksassa.

Erofejeffin pitää sijoittui kilpailussa kolmen parhaan joukkoon, jotta hänellä olisi mahdollisuuksia nousta kokonaiskilpailun ykköseksi. Myös Atte Länsiluodolla on saumat nousta rankingin ykköseksi, mutta se vaatisi häneltä voittoa Vierumäeltä, eikä Erofejeff saisi sijoittua neljättä sijaa korkeammalle.

Naisten kilpailussa Emmi Jalkanen on ainoa, joka pystyy enää uhmaamaan Emilia Tukiaisen rankingvoittoa. Edellisen Audi Finnish PGA Golf Tour -osakilpailun voittoa Peuramaalla juhlinut Jalkanen tarvitsee Vierumäeltä voiton, jotta unelma kokonaisvoitosta toteutuu.

Finaalikilpailu käynnistyy perjantaina kello 8.30.

Kategoriassa Uutiset